"Demo skapī" hiphops - Trap Love, Missionary un Normis Simpsons

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Normis Simpsons un Trap Love, un kadrs no Missionary klipa
Normis Simpsons un Trap Love, un kadrs no Missionary klipa Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums, kas veltīts urbānajai mūzikai, - Trap Love, Missionary un Normis Simpsons.

Trap Love "Uz zemes"

Urbānās mūzikas pārstāvis ar anglisko skatuves vārdu "Trap Love", kas plašāku atpazīstamību ieguva 2017. gadā, piedaloties reperu Fakta un Reika kopprojektā "Vainīgs tu", laiž klajā jaunu dziesmu "Uz zemes".

Jaunākais singls radīts sadarbībā ar mūzikas producentu Rolandu če. 

"Trap Love"
"Trap Love" Foto: publicitātes

"Trap Love" atklāj, ka skaņdarbs tapis, novērojot cilvēku attiecības paša vadītajā Talsu naktsklubā "Soundn' Soul". Redzētais un piedzīvotais pamudinājis to atspoguļot mūzikā, tāpēc mākslinieks skaidro.

"Dziesma ir par attiecībām un to reizēm tik ļoti sarežģītajiem līkločiem, kas nereti savijas tā, ka mēdz aizvest neceļos. Vadot naktsklubu, bieži ir nācies no malas vērot cilvēku savstarpējās attiecības, kas vairumā gadījumu tiek risinātas turpat uz vietas, turklāt ļoti skaļi un eksplozīvi," stāsta mākslinieks. 

Videoklipā, ko veidojuši Elvis Lācis un Artūrs Streļuks, mūsdienīgā versijā tiek parādīta šī otra dzīve, kas ir neizbēgama jebkurās attiecībās.

"Patiesībā katrs strīds un izteiktais vārds, sajūta, kas netiek noklusēta, tas viss pilnveido attiecības un dara tās stiprākas. Iespējams, mēs to pat neapzināmies, taču klusums šajā ziņā ir daudz postošāks," atklāj "Trap Love".

Šobrīd jaunais mūziķis strādā pie nākamajiem mūzikas projektiem gan latviešu, gan krievu valodā. Jau drīzumā klajā tiks laists skaņdarbs krievu valodā, kas būs kopdarbs ar "Milleny" projekta dalībnieku Artūru Hatuļevu.

Video: Trap Love "Uz zemes".

 

Normis Simpsons "Sveicināti!"

Pašmāju hiphopa mūzikā ar piecu dziesmu EP "Sveicināti!" debitē Normis Simpsons. Albuma kopējais garums nepārsniedz piecpadsmit minūtes. 

Normis Simpsons pirmos soļus Latvijas hiphopa lauciņā spēra jau pirms desmit gadiem ar agrīnajiem ierakstiem "Nomaini kontrastu", "Muzikālā terapija ar Valtu", izlases albumu "Jaunā paaudze Vol. 1".

Pats reperis atzīst, ka atgriešanās ieraksts "Sveicināti!" izdevies diezgan personisks. Tas stāsta par Normja Simpsona bohēmiskajām studiju gaitām Nīderlandē, kuru laikā mīlestība pret mūziku kļuva tikai lielāka, veidojot kopdarbus ar Groningenas vietējiem mūziķiem. Tāpat EP stāsta par atgriešanos Latvijā, ironisko nokļūšanu zvanu centrā un mūžīgo cīņu ar sevi, lai sasniegtu savus mērķus.

Albumā piedalījies arī viesmākslinieks Rons, ar kuru tapusi viena no melodiski skanīgākajām dziesmām "Trūkst pacietības".

Instrumentālos pavadījumus veidojuši Outerbeats no Čīles, NiklāvZ, Tomass Haze, Tablis un Kartons aka Aquasleep. Dziesmu ieraksti tika veikti pie Ledusauksts, Tabļa un KZR. 

Noklausies albumu.

Missionary "Ballīte"

Pašizolācijas un pulcēšanās ierobežojumu laikā jaunu ballītes tēmai veltītu skaņdarbu laiž klajā jauns hiphopa projekts "Missionary".

"Visi laipni lūgti iegremdēties ballītes tumšajā pusē. Mēs pienesam gaismu," teikts mākslinieku paziņojumā.

Dziesma iekļauta trīs kompozīciju EP "Redzējums".

Video. Missionary "Ballīte".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu