Neparasts iemesls, kādēļ ASV slavenākais debesskrāpis ik gadu izsūta Tēva dienas pastkarti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kad slavenais Manhetenas debesskrāpis Empire State  1931. gada 11. aprīlī tika pabeigts, tas nekavējoties kļuva par pasaules nozīmīgāko arhitektūras objektu. Taču, pirms Manhetenas augstceltne pārsteidza pasauli, viena no ikoniskākajām celtnēm bija Reinoldsas ēka Vinstonā-Seilemā, Ziemeļkarolīnā.

22 stāvus augstā celtne, kuru bija radījis tolaik prestižais arhitektu birojs “Shreve&Lamb”, savas durvis vēra 1929. gadā. Reinoldsas ēka tika radīta tabakas uzņēmuma “R.J.Reynolds” vajadzībām. Tolaik ēka skaitījās augstākā celtne Baltimorā, un tajā pašā gadā ēkai piešķīra nacionālas nozīmes arhitektūras balvu. Reinoldsas ēka kļuva tik slavena, ka šo pašu arhitektu biroju uzaicināja projektēt līdzīgu, taču lielāku ēku Ņujorkas centrā.

Reinoldsas ēka
Reinoldsas ēka Foto: Wikimedia Commons

Jau gadu pēc Reinoldsas ēkas uzcelšanas sākās slavenā Empire State debesskrāpja celtniecība – šoreiz arhitektu birojs apņēmās uzprojektēt teju piecas reizes lielāku augstceltni, radot tā laika augstāko celtni pasaulē. Kad ēka bija pabeigta, tapa skaidrs, ka zemākais celtnes analogs ir zaudējis savu ikoniskās celtnes statusu un to piešķīris savam priekšgājējam. Šis notikums aizsāka neparastu tradīciju, kas tiek piekopta arī mūsdienās – katru gadu jūnijā, kad ASV svin Tēva dienu, Empire State ēka izsūta Tēva dienas pastkarti Reinoldsas ēkai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu