Visa pamatā ir velns (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET turpina raidījumu ciklu "Dziesma pēc dziesmas", aicinot pašmāju mūziķus atklāt sava jaunākā albuma dziesmu tapšanas stāstu un vēstījumu. Šoreiz grupas "Four Minute Man" mūziķi Roberts Strautnieks un Rolands Virks apsprieda visas sava debijas albuma "Devil Inspired" dziesmas citu pēc citas, atklājot par tām interesantus faktus.

Debijas albuma kopējā skanējuma aprises ir vienkāršas un konkrētas - stonerīgi rifi, netīrs vokāls, skanīgas ģitāru saspēles un psihedēliska atmosfēra. Visa pamatā velns - simbols dionīsiskām izpriecām, ekstāzei, mūzikas izraisītai katarsei un visam tam mežonīgajam skrējienam, kurā mēs eksistējam; simbols kapam, kas izrakts katra skrejceļa galā.

Latviešu stoner/raganroka grupas "Four Minute Man" skaņdarbi tiek radīti galvenokārt improvizācijas rezultātā, kad kopīgi tiek notverta noskaņa, rifs, melodija, kas izraisa dvēseles katarsi grupas dalībniekos. Iegūtais tīrradnis vēlāk tiek apdarināts, papildināts un noslīpēts, ļaujot rasties pilnvērtīgam un klausītājam tīkamam skaņdarbam. Vienisprātis ir visi grupas dalībnieki - daiļrades pamatā ir draudzība un vienots redzējums par darba galarezultātu.

Grupa tika dibināta 2016. gadā, tomēr līdzšinējais skanējums iegūts vien 2017. gada vasarā.

Grupa "Four Minute Man" ir bērnības draugi Roberts Strautnieks (vokāls, ģitāra), Rolands Virks (ģitāra), Ēriks Blūms (basģitāra), Jānis Baldunčiks (taustiņi) un Jānis Grugulis (bungas). 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Krista Garanča, Viktors Devjatovs un Gints Bāliņš.

Foto: #SIF_MAF2020
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu