Man nesāpēs, ja tu teiksi "nē"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET turpina raidījumu ciklu "Dziesma pēc dziesmas", aicinot pašmāju mūziķus atklāt sava jaunākā albuma dziesmu tapšanas stāstu un vēstījumu. Šoreiz grupas "Willow Farm" mūziķis Emīls Dreiblats apsprieda visas albuma "Pasaule ir viss, kas gadās" dziesmas citu pēc citas, atklājot par tām interesantus faktus.

Šis ir grupas "Willow Farm" ceturtais studijas albums, kurā iekļautas 11 dziesmas.

Albuma nosaukums – frāze “Pasaule ir viss, kas gadās” – aizgūta no 20. gadsimta filozofa Ludviga Vitgenšteina “Loģiski filozofiskā traktāta”. “Darbs pie albuma sākās pirms diviem gadiem, kad tika ierakstīti pirmie uzmetumi jaunajām dziesmām. Sākot darbu, daļa kompozīciju jau bija puslīdz gatavas, daļa tika sacerēta albuma tapšanas gaitā,” saka grupas līderis Emīls Dreiblats.

Gandrīz visas dziesmas sarakstījis Emīls, bet kompozīcijas “Pirmais un pēdējais” autors ir Jānis Dreiblats. Divām dziesmām teksta autors ir “Willow Farm” ilggadīgais sadarbības partneris Ingus Bērziņš, pārējās sadzejojis Emīls.

Atgriežoties pie albuma tapšanas procesa, Emīls stāsta: “Aranžējumi gan tapa mēģinājumu procesā, visiem kopā lipinot dažādas idejas. Dažkārt izmantota stratēģija, Emīlam strādājot ar katru no pārējiem grupas dalībniekiem atsevišķi, bet pēc tam ierakstīto materiālu saliekot kopā. Dažas dziesmas procesa gaitā pilnībā mainījušās skanējumu un, piemēram, sākotnējā pop country vietā dziesmā “Par kādu nenotikušu izstādi” diezgan skaidri iezīmējas regeja ritmi un noskaņas.”

Dziesmu ierakstos palīdzēja arī viesmākslinieki – ģitāras dziesmā “Viss skaistais” iespēlējis Roberts Dinters, skaņdarbā “Par būtisko” skan Ievas Tālbergas dūdas, bet dziesmā “Lai kļūtu laimīgs” viņa kopā ar Lauru Jerumu iemūžināja vokālās partijas.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Krista Garanča, Viktors Devjatovs un Artūrs Krūmiņš.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu