Personības izaugsmes treneris Reiters, protestējot pret Covid-19, pārceļas uz dzīvi mežā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com/andzejs.reiters

​Personības izaugsmes treneris Andžejs Reiters sarunā ar žurnālu “Ieva” pastāstīja, ka nav varējis samierināties ar lietu kārtību COVID-19 jeb “mērgļa” laikā un tāpēc pārcēlies uz dzīvi mežā.

“Tas bija mans iekšējais protests pret visādām izolācijām un karantīnām. Ja es uzturētos pilsētas dzīvoklī un neietu no tā ārā, tad melotu, bet es varēju no visiem aizbraukt uz vietu, kur nemeloju un esmu pats. Tā ir vieta, kur es veidoju savu mežadārzu,” viņš atklāja.

Reiters stāstīja, ka kopš februāra nedzīvo mājā, bet gan veido konstrukcijas, kas līdzinās mītnei, turklāt ēdiena pagatavošanai izmanto tikai ugunskuru.

“Lietainā laikā es gulēšanai starp kokiem novelku pārvalku un apakšā lieku konstrukciju no virvēm un dēļiem. Kad bija auksts un slapjš sniegs, gulēju ekspedīciju džipā. Bet, ja laiks sauss, nolieku paklājiņu un guļu uz zemes vietā, kur tā no ugunskura sasilusi.

Tas viss izskatās gana estētiski, tas nav bomzīgi,” tā Reiters.

Kā jau ziņots, pēdējās 24h veikts 1731 COVID-19 tests, pozitīvs 3 cilvēkiem. Latvijā kopā veikti 121 783 izmeklējumi, saslimušas 1092 personas un 794 izveseļojušās, 26 mirušas.

Šodien ir beigusies gandrīz trīs mēnešus ilgusī ārkārtējā situācija, kura Latvijā tika izsludināta saistībā ar Covid-19 pandēmiju. Vienlaikus stājas spēkā Saeimas pagājušajā nedēļā pieņemtie un Valsts prezidenta Egila Levita vakar izsludinātie likumi, kas regulē Covid-19 seku pārvarēšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Līdz jūnija beigām pasākumos iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās - ne vairāk kā 300 cilvēku, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts "Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai", kuru 9.jūnijā apstiprināja valdība.

Pasākumu organizatoriem, kas ārtelpās plāno uzņemt ne vairāk kā 300 cilvēkus, jāievēro, lai vienai personai ir nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības.

Savukārt no 1.jūlija līdz 31.jūlijam vienlaikus iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāk par 1000 kvadrātmetriem, varēs uzturēties ne vairāk kā 100 cilvēki. Telpās, kuru kopējā platība ir lielāka par 1000 kvadrātmetriem, vienlaikus varēs uzturēties līdz 500 cilvēkiem. Šajā gadījumā pasākumu organizatoriem ir jānodrošina, ka telpās atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pasākuma norises telpas platība un infrastruktūra. Tāpat uz vienu personu jānodrošina ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības. Pasākuma organizatoriem ir jānodrošina publiski pieejama informācija par maksimālo pieļaujamo cilvēku skaitu pasākuma norises vietā.

No 1.jūlija līdz 31.jūlijam ārtelpās varēs pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, ievērojot, ka uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu