"Demo skapī" eksperimentālā mūzika - "ZaKaBa", "Waterflower" un Edvards Broders

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
"Waterflower" "ZaKaBa" un Edvards Broders
"Waterflower" "ZaKaBa" un Edvards Broders Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums, kurā pievērsīsimies eksperimentālajai mūzikai. 

ZaKaBa "Jūra" 

Ieilgusī Covid-19 pandēmija likusi māksliniekiem meklēt jaunas radošuma izpausmes. Tāpēc trīs draugi - aktieris Kristians Kareļins un Normunds Zālamans no grupas "Gapoljeri", grupās Bad Habits un "Bez PVN" muzicējošais Normans Bārbals, apvienojušies ansamblī "ZaKaBa".

Mūziķi ārkārtējās situācijas laikā no mājām attālināti niekojās ar digitālajām bungām un sampliem, klāt tika pielikti vārdi par aktuāli koronavīrusa tēmu, un radās skaņdarbi. 

Kristians Kareļins
Kristians Kareļins Foto: publicitātes

"Tik sabiedriskām dvēselēm, kā mums, bez cilvēkiem ir grūti. Sazinājāmies tiešsaistē  un dokumentējām savas sajūtas,” pieredzē dalās Normunds Zālamans.

Kompozīcija "Jūra" ir trešais grupas skaņdarbs, kuram tapis arī video.

Video: ZaKaBa "Jūra".

Waterflower "Gashes"

Abstraktas elsktroniskās mūzikas projekta "Waterflower" autore ir māksliniece Sabīne Moore. 2019. gada izskaņā neatkarīgās britu kompānijas "Liminal Noise" apgādā klajā nāca viņas mazalbums (EP), kurā iekļauta arī dziesma "Gashes". 

Noklausies EP.

Dziesmai tapis video, kas tika prezentēts 28. februārī "The Mill" telpās (Tallinas kvartālā, Rīgā). Pasākumā piedalījās ne tikai dejotāji, kas tēloja dzīvās skulptūras pašā mūzikas video, bet bija klātesoša arī visa mūzikas video komanda, un, kopā ar pasākuma apmeklētājiem, pirmo reizi tika prezentēts pats mūzikas video.

Mūziku ierakstīja, miksēja un līdzproducēja Rinalds Zelmenis. 

Video: Waterflower "Gashes"

Edvards Broders "Pavasaris" un "Sleep Well"

Divus jaunus skaņdarbus no drīzumā gaidāmā mazalbuma "Songs Of Niceness" laidis klajā mūziķis Edvards Broders, kura mūzikā saklausāmas sešdesmito gadu psihedēliskā roka iezīmes.

Edvards Broders
Edvards Broders Foto: publicitātes

Broders ir mūziķis, komponists un producents, kurš šobrīd darbojas mūzikas grupā "The Bad Tones" un rakstījis skaņu celiņu filmām "Izmisums", "Apgāztā Mēness zīmē" u.c.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu