Foto un video: Mežaparka Lielo estrādi ieskauj arhitektu izlolotā Sidraba birzs (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Mežaparka Lielās estrādes būvniecības B posma pirmajā kārtā ir izbūvēta arhitektu iecerētā “Sidraba birzs” dziesmu kalnā, vēsta Rīgas domes Īpašuma departaments.

Trešdien, 10. jūnijā, Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas pārstāvji kopā ar valdības ministriem, būvniekiem, arhitektiem, Dziesmu un deju svētku rīkotājiem, virsdiriģentiem un projektā iesaistīto institūciju un mediju pārstāvjiem klātienē iepazinās ar Mežaparka Lielās estrādes būvniecības B posma pirmajā kārtā paveiktajiem darbiem.

Mežaparka Lielā estrāde šobrīd ir ieguvusi tās autoru arhitektu Jura Pogas un Austra Mailīša iecerētās Sidraba birzs dziesmu kalnā veidolu. Sazaroto “koku rakstu” un pārējās metāla konstrukcijas, kas veidota no 1766,4 tonnas metāla konstrukcijas. Unikālā konstrukcija ir veidota no kolonām un kopnēm un iestiepjas debesīs 35,8 metru augstumā. Metāla kopnēs ir iekārti 510 akustiskie vairogi. Tādējādi šis objekts Eiropas mērogā vērtējams kā unikāls un sarežģīts, kuram ir individuāls akustiskais risinājums.

Jaunajā estrādē ir iespēja uzstāties 12 874 koristiem, kas ir gandrīz divas reizes vairāk, nekā iepriekš, kā arī uzņemt dejotājus paplašinātajā dejošanas laukumā. Pēc rekonstrukcijas estrāde svētku dalībniekiem būs ērtāka, vieglāk pieejama un drošāka. Īpaši pārdomāts ir pakāpienu un sēdvietu izkārtojums – pakāpieni veidoti no dzelzsbetona konstrukcijām, savukārt sēdvietās ir noņemami koka soli ar īpašu aizsargkārtu. Estrādē izbūvēta adiabātiskā sistēma, kas karstā laikā ļaus atvēsināt dziedātājus, dzesējot sakarsušo gaisu ar ūdens miglas palīdzību.

B posma pirmās kārtas būvniecības darbi tika uzsākti 2018.gada 5.oktobrī pēc tam, kad tika parakstīts līgums ar projekta pasūtīju Rīgas domes Īpašuma departamentu un pilnsabiedrību “LNK, RERE”.

Mežaparka Lielās estrādes ēkas telpu izbūves darbi tiks pabeigti noslēdzošajā B posma otrajā kārtā līdz 2021. gada decembrim, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departaments 21. maijā ir izsludinājis iepirkuma procedūru.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu