Vai liftu "aizvēršanas" poga patiešām strādā? (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Dažkārt, steidzoties uz biroju, var šķist, ka lifta durvju aizvēršanās ir jāgaida veselu mūžību. Lai nedaudz pasteidzinātu procesu, tiek spiesta durvju "aizvēršanas" poga. Tomēr arī pēc nospiešanas var sanākt pagaidīt dažas sekundes, līdz durvis reāli aizveras. 

Dažkārt filmu ainās ir attēlotas spraigas situācijas, kurās galvenais varonis steigā nervozi spiež lifta durvju aizvēršanas pogu neskaitāmas reizes. Kā izrādās, lifta durvju aizvēršanas poga darbojas tikai Eiropā, vēsta portāls "Mental Floss". Savukārt ASV liftu durvju aizvēršanas pogas nedarbojas kopš 1990. gada, kas nozīmē, ka filmās attēlotā ilūzija, kurā durvis aizveras ātrāk, nospiežot pogu, ir nepatiesa.

1990. gadā ASV tika noslēgts akts ar Invalīdu asociāciju, kas paredzēja, ka liftos tiks ierīkotas pogas ar norādēm Braila rakstā, pogas būs novietotas zemāk, liftos atskanēs audio paziņojumi, kā arī liftu aizvēršanās notiks lēnāk, lai cilvēks ar ratiņkrēslu var bez steigas iebraukt liftā un tā durvis neiespiestu ratiņkrēslu. Jaunie noteikumi paredzēja, ka lifta durvīm ir jābūt pilnībā atvērtām vismaz trīs sekundes, tādēļ paātrināta durvju aizvēršana tika liegta. Vienīgie, kas liftu durvis var aizvērt ātrāk, ir ugunsdzēsēji ar īpašu lifta atslēgu. 

Līdzīgi noteikumi attiecas uz Eiropu, kur visbiežāk liftu pogas funkcionē ierastajā režīmā. Portāls "The Telegraph" skaidro, ka daudzos liftos šāda poga nemaz nav iebūvēta, taču, ja tā ir redzama, tas nozīmē, ka lifta poga patiesi aizvērs lifta durvis ātrāk, nekā tās ir ieprogrammētas aizvērties. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu