Sašutumu izraisa Vainstīna lietas vienošanās par 19 miljonu kompensāciju (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Divās civilprāvās pret bijušo Holivudas producentu Hārviju Vainstīnu tikšot panāktas vienošanās par gandrīz 19 miljonu dolāru kompensāciju izmaksu Vainstīna upuriem. Vienošanās panākšana izraisījusi daļas seksuālā varmākas Vainstīna upuru nosodījumu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Par gaidāmo vienošanos paziņoja Ņujorkas ģenerālprokurore. Vienošanās paredz izveidot fondu, no kura tiks izmaksātas kompensācijas vairākiem desmitiem sieviešu, kas Vainstīnu apsūdzēja seksuālā vardarbībā. 

Sešas no Vainstīna upurēm jau nosodījušas ierosinājumu par vienošanos, to nodēvējot par “pārdošanos”.  

Šīs sievietes uzskata, ka nekāda nauda nespēšot kompensēt viņu pārdzīvojumus un ciešanas. 

Februārī Vainstīnam tika piespriests 23 gadu cietumsods par seksuālu vardarbību un izvarošanu. 

Ierosinātā vienošanās par kompensāciju paredz izbeigt tiesvedību divās prāvās - viena 2018. gadā  tika ierosināta pret Vainstīnu un viņa filmu producēšanas kompāniju, kā arī pret Vainstīna brāli. 

Savukārt otrā ir prāva kolektīva prasība pret Vainstīnu, ko iesniedza vairākas sievietes, kas Vainstīnu apsūdzēja seksuālā vardarbībā. 

Reaģējot uz informāciju par Vainstīna nodarījumiem, ASV aizsākās kustība "#MeToo". Kustība Vainstīna notiesāšanu iepriekš nodēvēja par robežšķirtni globālajā cīņā pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību. 

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu