Talantīgā režisore un aktrise Koula atteikusies no "Netflix" piedāvātā miljona (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mikaeila Koula atveido Arabelu seriālā "I May Destroy You"
Mikaeila Koula atveido Arabelu seriālā "I May Destroy You" Foto: HBO/publicitātes

Jaunā ganiešu izcelsmes britu scenāriste un aktrise Mikaeila Koula (Michaela Coel), kas radījusi vienu no gada spēcīgākajiem seriāliem "I May Destroy You" ("Es tevi varētu iznīcināt"), atklājusi, ka savulaik atteikusies no video straumēšanas milža "Netflix" piedāvātā viena miljona dolāru, jo vēlējās saglabāt tiesības uz savu radīto darbu.

Mikaeilas Koulas izrāviens kino industrijā lielā mērā notika, pateicoties "Netflix", kas ASV izrādīja viņas debijas seriālu - komēdiju "Chewing Gum", par kuru Koula saņēma BAFTA balvu. Arī citus viņas projektus - seriālu “Black Earth Rising”, vienu “Black Mirror” sēriju ar Koulas piedalīšanos izplatīja tieši "Netflix". Tāpēc likās loģiski, ka arī spēcīgā, reālistiskā drāma "I May Destroy You", kas šobrīd skatāma "LMT Viedtelevīzijā", nonāktu "Netflix" rīcībā. Tomēr Koula atteicās no vilinošā piedāvājuma, lai saglabātu tiesības uz savu radīto darbu. 

Izdevumam "Vulture" Mikaeila Koula atklāj, ka "Netflix" 2017. gadā viņai piedāvāja sadarbības līgumu viena miljona dolāru vērtībā, tiesa, viņai būtu nācies zaudēt autortiesības uz savu darbu.

"I May Destroy You" ir ļoti personisks seriāls, kurā Koula atveido Arabelu, jaunu rakstnieci, kas mēģina sabalansēt izklaides ar darbu. 

Tas ir daļēji autobiogrāfisks, centrā ir seksuāla trauma. 

Jau pašā pirmajā sērijā, kurā iepazīstam jauno, talantīgo rakstnieci Arabelu, kura ieguvusi atpazīstamību ar tviterī publicētu darbu "Mileniāļa hronikas" ("Chronicles of a Fed-Up Millennial"), uzzinām, ka pēc trakulīgas nakts ballītes kādā klubā galvenā varone sazāļota un izvarota. Kādā intervijā Koula atklājusi, ka šis stāsts ņemts no pašas pieredzes 2016. gadā, un šī nepatīkamā pieredze iedvesmojusi radīt šo seriālu. 

Koula šajā seriālā startējusi kā autore, producente, scenāriste un aktrise. Viņa pati uzrakstījusi scenāriju visām pirmās sezonas divpadsmit sērijām. Kā režisors šim projektam piesaistīts brits Sems Milers (Sam Miller), kas iepriekš režisējis tādus seriālus kā "Luters", "Luke Cage" un "American Crime". 

Koula sarunā ar "Vulture" atklāj, ka mēģinājusi runāt ar vienu no "Netflix" vadītājiem, lai saglabātu "vismaz 5 procentus autortiesību".

Viņa atminas, ka telefona otrā galā esot bijis klusums. 

Rezultātā Koelas projektu paņēma BBC un deva autorei "pilnīgu radošu brīvību un visas tiesības".

Vēlāk kā sadarbības partneris piesaistīts kanāls HBO

Plašāk par seriālu lasiet šeit

Mikaeila Koula atveido Arabelu seriālā "I May Destroy You"
Mikaeila Koula atveido Arabelu seriālā "I May Destroy You" Foto: HBO

Seriāls pirmizrādi HBO kanālā piedzīvoja 7. jūnijā un ir saņēmis augstu novērtējumu no kritiķiem.  

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu