"Demo skapī" šonedēļ Ģertrūde Rūta, "Viviré En Marte" un "Abuses"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Abuses
Abuses Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums.

Ģertrūde Rūta "Zemestrīce" 

Ar debijas singlu "Zemestrīce" pašmāju popmūzikā šomēnes debitējusi divdesmit gadus vecā dziedātāja Ģertrūde Rūta. Dziesma tapusi sadarbībā ar producentu Kasparu Ansonu un muzikāli ir radniecīga Ansona producētajiem dziedātājas Katō ierakstiem. 

"Dziesma vēsta par jaunības mīlestību, raižu atstāšanu aiz muguras un iešanu tālāk," lakoniski skaņdarba saturisko vēstījumu komentē dziedātāja. 

Kaspars Ansons un Ģertrūde Rūta
Kaspars Ansons un Ģertrūde Rūta Foto: publicitātes

"Mūzika vienmēr ieņēmusi nozīmīgu lomu manā dzīvē, jo esmu augusi muzikālā ģimenē, astoņus gadus spēlēju flautu, taču pēdējos divus gadus esmu aizrāvusies ar ukuleles spēli un dziesmu rakstīšanu. Šī dziesma ir mans jaunais sākums, ar kuru mūzikas ceļojums var sākties," tā Ģertrūde Rūta.

Audio: Ģertrūde Rūta "Zemestrīce" 

Abuses "Don't Speak About It"

Šogad izveidotais muzikālais kolektīvs "Abuses", kurā darbojas mūziķi no apvienībām MMMM, Waterflower un Lost Harbours (UK), laiž klajā debijas singlu un video "Don't Speak About It" ("Nerunā par to").

"Aiz garlaicības savā nodabā sākām radīt trokšņus, lasījām Balardu un Diku, vērojām, kā paceļas ūdens līmenis un saule paliek karstāka, drudža iespaidā parādījās dzeja un izgaisa; mēs klīdām pa tukšām ielām. Mūsu satraukums ir troksnis jūsu ausīs," tēlaini grupas rašanos apraksta mūziķi.

Jauno singlu ierakstīja Sabīne Moore, miksēja un māsterēja Sabīne Moore un Džons Henons (John Hannon, "No Recording Studio").

Abuses
Abuses Foto: publicitātes

"Mēs veidojam mūziku. Mums patīk post-punk un troksnis. Mums patīk biezas basa līnijas un izsmērētas ģitāras skaņas. Jūs varat dejot mūsu koncertos, bet mums patiktu, ja jūs tā nedarītu," teikts preses paziņojumā. 

Grupas sastāvs: Sabīne Moore, Anete Čīma un Richard Thompson.

Video: Abuses "Don't Speak About It".

Viviré En Marte "Apollo 11"

Sakausējot elektronisko mūziku un postroku, pašmāju mūzikā debitē projekts "Viviré En Marte". Izdoti jau divi singli "Great World" un "Apollo 11", kurus plānots iekļaut pilnmetrāžas debijas albumā "Granda Mondo".

Video: Viviré En Marte "Apollo 11".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu