Maikls Felpss un citi olimpieši atklāti par depresiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Felpss
Maikls Felpss Foto: publicitātes/HBO

Kanāls "HBO", kura saturu iespējams vērot "LMT Viedtelevīzijā", piedāvā jaunu dokumentālo filmu par profesionālo sportu un depresiju.

Dokumentālajā filmā "The Weight of Gold" ("Zelta nasta"), kuras pirmais reklāmas rullītis klajā laists pirmdien, vairāki olimpieši, to skaitā slavenais peldētājs Maikls Felpss (Michael Phelps), atklāti stāsta par lielā sporta ēnas pusēm un depresiju.  

Filmas reklāmas rullītis.

Maikls Felpss, Šons Vaits, daiļslidotāja Saša Koena un daudzi citi filmā stāsta par sajūtām, kas piemeklējušas pēc kārtējām olimpiskajām spēlēm, tā dēvēto postolimpisko depresiju.

Filma HBO video straumēšanas servisā "HBO Max" savu pirmizrādi piedzīvos trešdien, 29. jūlijā - laikā, kad bija ieplānotas šā gada vasaras olimpiskās spēles Japānā. Tās, kā zināms, atceltas pandēmijas dēļ.

Filmas reklāmas rullītī sportisti akcentē, ka viņiem nav bijusi normāla bērnība - visa enerģija veltīta sportam un lielajam mērķim - olimpiskajām spēlēm. 

"Tās 40 sekundes noteiks manas dzīves tālāko iznākumu,"

filmā komentē viens no sportistiem.

"Pēc olimpiādes seko tukšums, vismaz astoņdesmit procenti sportistu piedzīvo postolimpisko depresiju," atklāts ir Felpss.

Filmā intervijas sniedz daudzi pazīstami sportisti, izmantoti arī arhīva kadri. Filmā redzamas intervijas ar titulēto amerikāņu bobslejistu Stīvenu Holkombu (Steven Holcomb), kurš 2017. gadā negaidīti mira no alkohola un miega zāļu kokteiļa savā istabā ASV Olimpiskās komandas treniņu bāzē Leikplesidā.

Stīvens Holkombs
Stīvens Holkombs Foto: Reuters/LETA

Tiek intervēta arī olimpieša frīstailista Džereta Pītersona (Jeret "Speedy" Peterson) māte. Sportists, kurš Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs ieguva sudraba medaļu frīstailā, izdarīja pašnāvību 2010. gadā.

"Veidojot dokumentālās filmas, rodas iespēja daudz vairāk uzzināt par intervējamo subjektu," komentē filmas režisors Brets Repkins. "Diemžēl šīs filmas veidošanas laikā pirmo reizi uzzināju par postolimpisko depresiju. Šajā pandēmijas laikā runāt par garīgo veselību ir īpaši būtiski."

Garīgajai veselībai veltīts arī TVNET projekts "Uz robežas".

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu