Izbaudi Eda Šīrana labāko mūziku koncertfilmā "Jumpers for Goalposts"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Vienā koncertfilmā, kurai dots nosaukums "Jumpers for Goalposts", kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", apvienoti britu dziesmu rakstnieka Eda Šīrana (Ed Sheeran) labākie un emocionālākie priekšnesumi no viņa līdz šim lielākās koncertturnejas, uzstājoties Vemblija stadionā 2015. gada jūlijā. 

Mūziķis savu koncertprogrammu ar saviem labākajiem mūzikas hitiem un dziesmām no jaunā albuma "X" izpildīja astoņdesmit tūkstošu cilvēku priekšā, aizraujot klausītājus ar savām slavenākajām dziesmām "The A Team", "Thinking Out Load", kā arī duetu ar seru Eltonu Džonu. Ar šīs koncertturnejas programmu un albumu "X" Eds Šīrans 2015. gadā viesojās arī Latvijā un sniedza pilnībā izpārdotu koncertu "Arēnā Rīga". Pērn Eds Šīrans atgriezās Latvijā ar albumu "Divide".

Slavenais dziedātājs, komponists, mūzikas producents un aktieris Eds Šīrans dzimis 1991. gada 17. februārī Halifaksā. No agras bērnības Šīrans dziedāja vietējās baznīcas korī, jo viņa tēvs nāk no ļoti lielas kristiešu ģimenes. Ģitāru spēlēt mūziķis iemācījās vienpadsmit gadu vecumā un jau vidusskolā sāka rakstīt pats savas dziesmas. Skolas laikā apkārtējie bija pamanījuši Eda Šīrana unikālo talantu un visi kā viens apgalvoja, ka viņam ir dabas dots skatuves mākslinieka talants.

2004. gadā mākslinieks beidzot sāka ierakstīt sevis paša sacerētu un izpildītu mūziku. Pēc pārcelšanās uz Londonu 2008. gadā Šīrans arvien vairāk sāka uzstāties dažādās nelielās koncertzālēs un dažādos bāros. Lielāku popularitāti mūziķis ieguva tikai 2010. gadā, pateicoties interneta platformai Youtube, kur arvien vairāk cilvēku sāka klausīties un sekot līdzi mūziķa daiļradei.

2011. gada vidū Šīrans izlaida savu studijas debijas albumu ar nosaukumu "+", kura pirmais singls bija mūziķa slavenā dziesma "The A Team". Tā kļuva par vienu no vispirktākajām dziesmām 2011. gadā, un jau pirmajā nedēļā tika pārdotas 58 000 šīs dziesmas kopiju. Mūziķis un viņa daiļrade ātri vien kļuva populāri ne tikai Apvienotajā Karalistē, bet arī ieņēma mūzikas topu pirmās vietas Austrijā, Vācijā, Jaunzēlandē, Norvēģijā un citur pasaulē.

Viņa komponista talantu ir novērtējuši ne tikai paša mūziķa fani, bet atzīst arī citi pasaulslaveni mākslinieki. Eds Šīrans kopā ar dziedātāju Teilori Sviftu sarakstīja un iedziedāja pasaulē lielu popularitāti guvušo singlu "Everything Has Changed", kā arī Šīrans ir sarakstījis vairākas dziesmas populārajai puišu popgrupai "One Direction".

Dokumentālā filma "Jumpers for Goalposts" sniedz kvalitatīvu mūzikas baudījumu tiem, kuri ir mūziķa daiļrades cienītāji vai vienkārši popmūzikas baudītāji. Ar savu koncertu turnejas "X" laikā, Eds Šīrans kļuva par pirmo solo mākslinieku, kurš jebkad ir uzstājies slavenajā Vemblija stadionā Londonā, un visi trīs Šīrana koncerti tur bija pilnībā izpārdoti. Koncertfilmā starp dziesmām skatītājiem tiek dots arī neliels ieskats koncertturnejas aizkulisēs, un caur to ir iespēja iepazīt mākslinieka cilvēcisko pusi un viņa aizraujošo personību.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu