Melbārde: Ir ļoti svarīgi atrast resursus un palīdzēt Liepājas teātrim

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kultūras ministre Dace Melbārde
Kultūras ministre Dace Melbārde Foto: Zane Bitere / LETA

Viens no Liepājas "ārkārtīgi spēcīgiem resursiem" kultūras nozarē ir Liepājas teātris, un ir ļoti svarīgi gan pilsētai, gan valstij šobrīd atrast resursus un palīdzēt Liepājas teātrim pārvarēt krīzi, intervijā "Rietumu radio" sacīja kādreizējā kultūras ministre Dace Melbārde.

Melbārde gan atgādināja, ka iepriekšējās finanšu krīzes laikā Liepājas pašvaldība un valsts vienojās par to, ka valsts uzņemas atbildību par Liepājas Simfonisko orķestri, savukārt pilsēta pilnībā uzņemas atbildību par Liepājas teātri.

"Daudzus gadus arī Liepājas teātris no pašvaldības puses tiešām ir arī uzturēts un lolots, un tāpat arī uzturēta tikusi teātra ēka,"

sacīja Melbārde, kura pildīja kultūras ministres pienākumus no 2013. gada oktobra līdz 2019. gada jūnijam.

Melbārde atzina, ka viņas darbības laikā no valsts puses līdz ar to neesot bijuši plāni Liepājas teātri pārņemt atpakaļ valsts paspārnē, un arī Liepājas pašvaldība neesot izrādījusi šādu iniciatīvu.

"Neatminos nopietnas sarunas par šo tēmu," sacīja Melbārde.

Jau vēstīts, ka gadījumā, ja Liepājas teātris nesaņems finansiālu atbalstu Covid-19 krīzes seku novēršanai, jau oktobrī var nākties apturēt tā darbību. Liepājas teātris ir pašvaldības kapitālsabiedrība, tādēļ tas neguva valdības finansiālu atbalstu Covid-19 radītās krīzes seku novēršanai.

Patlaban norit sarunas starp Liepājas pašvaldību un Kultūras ministriju par iespēju rast finansējumu teātra darbības nodrošināšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu