"Brīvību Britnijai Spīrsai!" Fani no visas pasaules metas glābt popdīvu (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Spīrsa
Britnija Spīrsa Foto: Mavrixphoto.com/Scanpix

Popmūzikas princeses Britnijas Spīrsas fanus jau kādu laiku satrauc dziedātājas veselība. Sekotāji izveidojuši kustību #FreeBritney, jo, viņuprāt, Spīrsa arvien biežāk cenšas sūtīt palīdzības signālus. Piedāvājam iepazīties ar zvaigznes skarbajiem dzīves ierobežojumiem. 

Spīrsa kopš 2008. gada atrodas trešās personas aizbildniecībā. 

Viss sākās ar faktu, ka 2007. gadā izjuka Spīras un Federlaina laulība. Federlains, kurš bija dejotājs Britnijas pavadošajā trupā, pēc šķiršanās lūdza vecāku aizbildniecības tiesības abu kopīgajiem dēliem un tās saņēma. Iemesli bija dažādi - Britnijas "neatbilstošā izturēšanās", proti, galvas skūšana, uzbrukums paparaci automašīnai, un pat tas, ka viņa sāka runāt ar "britu akcentu".

Neilgi pēc tam Spīrsa piedzīvoja mentālu sabrukumu un 26 gadu vecumā tika ievietota psihiatriskajā klīnikā (pēc pašas Britnijas teiktā, bez viņas piekrišanas), bet mēnesi vēlāk dziedātājas tēvs Džeimijs Spīrss un ģimenes advokāts Endrjū Vallets saņēma pagaidu aizbildniecību pār viņu.

Džeimijs Spīrss 2019. gadā veselības problēmu dēļ pārtrauca aizbildņa lomu, un to uz pagaidu laiku pārņēma dziedātājas menedžere Džodija Montgomerija.

Ko šī aprūpe nozīmē? Britnijas gadījumā aizbildņiem ir pilnīga kontrole pār finansēm, veselības aprūpi, lēmumiem attiecībā uz personīgo dzīvi. Tomēr advokāts Stantons Šteins, pārstāvot Spīrsu tiesā, apgalvo, ka dziedātāja vienmēr ir iesaistīta visos biznesa lēmumos, kas attiecas uz viņas karjeru un finansēm. Pašreiz Montgomerija darbojas kā likumīgā aizbildne.

Spīrsas tēvs atzinis, ka pilnvaras ļāva viņam izvēlēties, kurš būs popdīvas mīļotais un kurš ne. 

Spīrsa saskaņā ar aizbildnības noteikumiem nedrīkst balsot, apprecēties, dzemdēt, tērēt naudu, personīgi kontrolēt finanšu darījumus, pieņemt darbā advokātu pēc saviem ieskatiem, publiski runāt par aizbildnības nosacījumiem - un tas nebūt nav viss. Parasti šādos aizbildniecības apstākļos cilvēki ir pilnīgi vai daļēji nespējīgi - vai nu nonākuši komā, vai arī ir smagi garīgi traucējumi.

#FreeBritney kustība sākās, kad Britnija 2019. gada janvārī pēkšņi atcēla savu parasto Lasvegasas šovu, sakot, ka viņa uz nenoteiktu laiku aiziet pensijā sava tēva nopietnas saslimšanas dēļ. Pēc tam visas aktivitātes viņas sociālajos tīklos pilnībā apstājās. Mēnesi vēlāk parādījās ziņojumi, ka Britnija tēva slimības dēļ brīvprātīgi devusies uz psihiatrisko klīniku, lai ārstētos un atveseļotos. Tad 2019. gada aprīlī klīda baumas, ka viņas tēvs ievietojis Britniju klīnikā.

Pēdējā laikā faniem šķiet, ka Britnija sociālajos tīklos sūta šifrētus palīdzības signālus. Pandēmijas laikā Britnija ir bijusi aktīva sociālajos medijos, regulāri publicējot savus fitnesa nodarbību video, dejojot un rakstot visādu veidu iedvesmojošus citātus. Bet dedzīgos sekotājus uztrauca, piemēram, Britnijas ievietots video, kurā viņa vienkārši staigā uz priekšu un atpakaļ ar dzeltenu kreklu mugurā. Pirms tam kāds no viņas faniem rakstīja: "Ja jums nepieciešama palīdzība, nākamajā videoklipā uzvelciet dzeltenu kreklu." Tas pats notika ar aicinājumu dziedātājai ievietot fotoattēlu ar baložiem, ja viņa nonāk nepatikšanās. Dziedātājas "Instagram" kontā parādījās veca bilde ar baložiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?⭐️? #HansZatzka

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Neviens nezina, vai Britnija lasa visus komentārus, kas atrodas zem viņas publikācijām, un vispār - vai viņa pati pārvalda savus sociālos tīklus. Viņa pati par šo visu aizbildnības situāciju runāja tikai vienreiz - 2008. gada dokumentālajā filmā "Britney: For the Record" (“Britnija Spīrsa: Dzīve aiz stikla”), sakot: "Pat dodoties cietumā, jūs zināt, ka pienāks laiks un jūs atbrīvos. Bet visa šī situācija ir bezgalīga. Tā ir kā Murkšķa diena katru dienu."

Nule tapis zināms, ka Spīrsa 18. augustā vērsās tiesā, lai pieprasītu atbrīvošanu no tēva Džeimija Spīrsa aizbildniecības. 

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu