Drīzumā uz lielā ekrāna filma par bērnību Padomju Latvijā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mans mīļākais karš"
"Mans mīļākais karš" Foto: kadrs no filmas

Režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas Ansī starptautiskajā animācijas filmu festivālā Francijā apbalvotā pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš" kino būs skatāma no 25. septembra, informē filmas producenti. 

Līdz tam – ar autobiogrāfiskā stāsta galvenajiem varoņiem un filmā atveidotā laika absurda pilno atmosfēru var iepazīties, noskatoties filmas jauno reklāmas rullīti.

"Mans mīļākais karš" ir animēts autobiogrāfisks stāsts par pieaugšanu absurda pilnajā laikā no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. Filmā animācija – varones atmiņas un fantāzijas par dažbrīd dīvainiem notikumiem – kombinēta ar dokumentāliem kadriem, piemēram, ainām no Padomju Savienībā slavenās pionieru nometnes Artekā vai patriotisma pilnā Baltijas ceļa Latvijas neatkarības atgūšanas laikā. Filma piedāvā vēsturiskās apjausmas noskaņu, parādot, kāda bija dualitāte starp ārējo oficiālo un iekšējo personisko telpu.

"Mans mīļākais karš"
"Mans mīļākais karš" Foto: kadrs no filmas

Filmas producents Guntis Trekteris: "Filmas tematika, piemēram, viltus ziņas vai, kā tas ir dzīvot laikā, kad nedrīkst brīvi runāt un kritizēt politiskos lēmumus, ir arvien ļoti būtiska. To pierāda šībrīža notikumi mūsu kaimiņvalstī Baltkrievijā un arī citur pasaulē. Gandrīz desmit gadus tapusī filma par dzīvi melu pilnā laikā iznāk uz ekrāniem īstā brīdī."

Filma ir Latvijas–Norvēģijas kopražojums, kas tapis studijai Ego Media, sadarbojoties ar norvēģu kompāniju Bivrost Film un Latvijas studiju Tritone Studio, un tā veidota ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Filmas radošās grupas sastāvu veido mākslinieki Sveins Nīhuss (Svein Nyhus), Krišjānis Ābols, Kerija Arne, Toms Burāns, Laima Puntule, Harijs Grundmanis, Nils Hammers, Arnis Zemītis. Mūziku filmai komponējis Kārlis Auzāns. 2019. gada rudenī filmas pabeigšana tika atbalstīta kolektīvā ieguldījuma platformā projektubanka.lv.

Foto: Kadri no filmas "Mans mīļākais karš".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu