Septembra sākumā galvaspilsētā noritēs kultūras forums "Baltā nakts"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts".
Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts". Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgā 5.septembrī noritēs mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kas notiks jau 15.reizi, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Diāna Polgina.

Kā pavēstīja Polgina, gatavošanās process šī gada "Baltajai naktij" bijis izaicinājumu pilns, ņemot vērā īpašos apstākļus, kas ietekmē kultūras pasākumu norises kārtību. Pasākumu organizatoru galvenās rūpes šogad ir nodrošināt prātīgu un drošu kultūras baudīšanu.

"Baltās nakts" programmā ir vairāk nekā 30 projektu, un saturiski laikmetīgās mākslas programma būs tikpat kvalitatīva un bagātīga kā citos gados,

uzsvēra Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve.

"Baltā nakts 2020" priecēs apmeklētājus gan ar gadu gaitā iecienītiem vietējiem un starptautiskiem projektiem, gan ar jaunu pašmāju mākslinieku programmu. Interesenti varēs apmeklēt britu mākslinieka Lūka Džerama gaismas instalācijas, turpretim nacionāla mēroga kultūru pārstāvēs gan tradīcijā nostiprinājušies projekti kā "Skaņu mežs", "Urban Poetry", "Videogrāfija" un citi, gan jauni notikumi.

Polgina uzsvēra, ka arī šogad lielākā daļa apskates objektu koncentrēsies pilsētas centrālajā daļā un Tallinas ielas kvartālā, tomēr kopumā objekti būs pieejami arī vairāku citu Rīgas apkaimju iedzīvotājiem, tostarp Āgenskalnā, Imantā, Ķīpsalā, Sarkandaugavā, Vecrīgā, VEF apkārtnē un citviet.

Programmas apjoma ziņā lielākais šī gada projekts būs "Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020". Tāpat Poligina īpaši izcēla iespēju rīdziniekiem pašiem pirmajiem skatīt Venēcijas arhitektūras biennāles instalāciju "Connections interrupted| Pārtrauktie savienojumi".

Jau plkst.15 apmeklētājiem vienlaicīgi pieejamas kļūs divas izstādes - biedrības "Kim?" organizētā izstāde "Nervozā gara faktūra" un biedrības "Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs" rīkotā festivāla "Survival Kit 11" izstāde "Būt drošībā ir bīstami", kā arī ekskursijas ar biedrības mākslas vēstnešiem.

"Baltās nakts" sociālajos tīklos un foruma tīmekļvietnē noritēs tiešsaistes pieslēgšanās objektiem un pasākumu norises vietām, kurās pasākumu organizatori un mākslinieki iepazīstinās ar saviem darbiem.

Tāpat šogad atšķirīgu, bet īpaši enerģisku veidolu iegūs foruma informācijas centri, kuri 5.septembrī no statiskiem pārvērtīsies par mobiliem - mazi "PanCars" auto pārvietosies pa Rīgu un vēstīs rīdziniekiem un viesiem "Baltās nakts" programmu, pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve.

Foruma organizatori aicina sekot līdzi foruma sociālajos tīklos un tīmekļvietnē "baltanakts.lv" izvietotajai informācijai, lai jau iepriekš uzzinātu vairāk par foruma programmu un plānotajiem pasākumiem.

"Baltā nakts" Rīgā ir daļa no starptautiska projekta "Eiropas Baltās naktis", ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas - Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma, un šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas visā pasaulē. "Baltās nakts" ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus daudzveidīgās mākslas

norisēs.

Rīgā Mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu