Foto ⟩ Izsmalcinātā pasākumā prezentē Al Bano iedziedāto veltījumu Latvijai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

26. augustā itāļu restorānā "LaFelicita" tika prezentēta komponista Čārlza Gudžera (Charles Goodger) dziesmas "Dzintarzeme" jeb "Terra d’Ambra e di Emozioni", "Land of Amber Land of Song" interpretācija itāļu un angļu valodā, kuru iedziedājis slavenais dziedātājs Al Bano. Šis melodiskais un teju himniskais skaņdarbs ir Čārlza Gudžera veltījums Latvijai, uzsverot Latvijas skaistumu, tradīcijas, pieminot Līgo ugunskuru, dažādas Latvijas vietas un valsts vēsturi.

Pasākumā piedalījās dziesmas autors, komponists Čārlzs Gudžers, tāpat prezentāciju ar savu klātbūtni pagodināja Itālijas vēstnieks Latvijā Stefāno Taliani de Markio (Stefano Maria Taliani de Marchio), Latvijas Republikas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Kīts Šenons (Keith Shannon), bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, mākslas zinātnieks un politiķis, bijušais Latvijas kultūras ministrs, šobrīd Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, kā arī citas prominences un sabiedrībā pazīstamas personas.

Par viesu labsajūtu vakara gaitā rūpējās pasākuma vadītājs, šovmenis Edmunds Kaševskis, kurš vadīja pasākumu atraktīvā un nepiespiestā manierē. Talantīgā dziedātāja Diāna Pīrāgs priecēja pasākuma viesus ar izjustu un emocionālu dziesmas "Terra d’Ambra e di Emozioni" izpildījumu, turklāt dziesmai pavadījumu spēlēja pats dziesmas autors Čārlzs Gudžers.

Savukārt dziedātājs Al Bano prezentācijas apmeklētājus sveica ar tiešsaistes uzrunu, uzsverot, ka dziesma "Terra d’Ambra e di Emozioni" ir viņa pateicība Latvijai, jo Latvija ir ļoti draudzīga zeme ar laipniem iedzīvotājiem, turklāt koncerti Latvijā viņam vienmēr ir īpaši.

"Al Bano iepazinu laikā, kad Latvijā veidoju ar teātri saistītu projektu. Al Bano izjūt ciešu saikni ar Latviju, viņam šeit ļoti patīk, tāpēc man ir liels gandarījums, ka mākslinieks nevilcinoties piekrita ieskaņot Latvijai veltīto kompozīciju,” stāsta Čārlzs Gudžers. Dziesmu "Dzintarzeme" Čārlzs Gudžers sarakstījis, dzīvojot Rīgā, savukārt Itālijā sadarbībā ar dzejnieku Alberto Zeppieri tapa skaņdarba atdzejojums itāļu valodā.

Pasākuma laikā Itālijas vēstnieks Latvijā Stefāno Taliani de Markio un dziesmas autors Čārlzs Gudžers atklāja arī īpašu piemiņas plāksni ar dziesmas "Dzintarzeme" vārdiem, kuri ir ļoti spēcīgi, atsaucas uz Latvijas dabu, simboliku un uzsver latviešu tautas spēju pārvarēt grūtības un nepadoties izaicinājumu priekšā. Piemiņas plāksni restorāna apmeklētāji un viesi varēs apskatīt arī turpmāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu