Neiedomājami tērpi! Iepazīsties ar šova “Balss maskā” dalībniekiem (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/TVNET kolāža

Jau 13. septembrī pie TV3 skatītājiem nonāks savdabīgais muzikālais šovs “Balss maskā”, kurā piedalīsies 12 sabiedrībā populāras personības, slēpjoties aiz neparastu tēlu maskām. 

Deviņus no divpadsmit TV3 šova “Balss maskā” tērpiem ir veidojusi pazīstamā un apbalvotā igauņu modes dizainere Līsi Ēsmā (Liisi Esmaa), kura ir prezentējusi vairāk nekā 17 tērpu kolekcijas, kā arī bijusi tērpu māksliniece 12 televīzijas, teātra un kino projektos, tāpat bijusi arī Igaunijas ievērojamākās modes balvas "Zelta adata" nominante trīs reizes, kā arī ieguvusi auditorijas simpātijas balvu. Savukārt trīs tēli – Lutausis, Rīga un Zvirbulis - ir radīti Latvijā, sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo teātri un šova “Balss maskā” tērpu galveno mākslinieci Anci Beinaroviču, kura bijusi arī kostīmu māksliniece pašmāju grāvējā “Kriminālās ekselences fonds”.

“Tērpu izstrādei no idejas radīšanas līdz galarezultātam bija atvēlēts viens mēnesis. Darba procesā mēs sadarbojāmies arī ar pašiem dalībniekiem, lai maskā iedzīvinātu mākslinieka personību un radītu stāstu, kas slēpjas zem maskas; pārdomāta ir katra nianse un detaļa – krāsa, drēbe, aksesuāri u.c. Protams, svarīgi ir arī šo tērpu iznest, kas nav vienkāršs uzdevums, turklāt maskās redzamība ir ļoti ierobežota.

Piemēram “Lelle” sver 17 kg un tās apkārtmērs ir 3,5 metri, “Lutausis” augumā ir gandrīz 2,5 metri.

Tas bija jāņem vērā, arī būvējot skatuvi. Radot trīs jaunas maskas, ielikām Latvijas kodu maskā “Rīga”, kas iedvesmota jūgendstilā; maskā “Lutausis” - latviskais pasaku tēls un “Zvirbulis”, kuriem piešķirta jauna jauda un šiks, kas slēpjas aiz šķietami pelēcīgās latvieša būtības," stāsta šova “Balss maskā” galvenā tērpu māksliniece Ance Beinaroviča.

Iepazīsties ar šova “Balss maskā” dalībniekiem un atklāj pirmos pavedienus par viņu personībām!

Lauva agrāk ir bijusi īstena ballīšu lauva, tagad ģimenes lauva. Dzīvo pilsētas betona džungļos. Apveltīta ar brīnišķīgu humora izjūtu, prot atrast kontaktu ar ikvienu cilvēku. Daudz hobiju un talantu.

Zieds ir cēls, skaists un iespaidīgs, bet tajā pašā laikā sirsnīgs un vienkāršs. Tādu starp mums ir retums, un mēs ar viņu ļoti lepojamies.

Zvirbulis ir jauns piepilsētas švītiņš, kurš vēlas aizlidot līdz lielpilsētai. Strādīgs un talantīgs, bet vēl meklē savu vietu. Ir plašāki sasniegumi, bet tie pagaidām nav atvēruši visplašākās durvis.

Cikāde ir pļavas orķestra pirmā vijole. Pazīst gan laukus, gan pilsētu. Daudz dzīvē pieredzējusi, ar rūdījumu, bet dziļi sirdī trausla.

Lutausis ir liels, labsirdīgs lempis, kurš prot ne tikai par citiem pajokot, bet arī par sevi un visu, kas apkārt. Iespējams, visnenopietnākais tēls šovā. Sprīdītis viņam neliks dejot, viņš liek dejot visiem citiem.

Rīga, kā jau lielākā daļa rīdzinieku, nemaz nav dzimusi Rīgā. Lepna, radoša, ar mugurkaulu, reizēm trausla, bet tajā pašā laikā var būt auksta kā mūra siena. Dažāda un tūristu apbrīnota.

Nelabais nav velns, bet pats nelabais. Nes nevis ļaunumu, bet gan jautru haosu un robežu laušanu. Dumpinieks ar plašu sirdi, kurš ik dienu svin kā pēdējo!

Mākonis nav vien vasarīgs mākonis, kurš paglābj no karstajiem saules stariem un patīk visiem. Simbolizē šī brīža mainīgos laikapstākļus.

Diskopele ir enerģiska un kustīga, bet drīzāk vienpate. Viņai ir rozā sprādzītes, bizītes, un viņa runā mīļvārdiņos. Viņai patīk dejot – īpaši mēnessgaismā.

Lelle ir kautrīga, novērtēta, talantīga jeb īsts tīrradnis. Savā dzīvē dabūjusi krietni pacīnīties par savu vietu zem saules.

Acs redz visu un meklē taisnību. Nākusi no augstajām aprindām, totāla pilsētniece. Pirmajā brīdī var šķist auksta un augstprātīga, bet patiesībā Acs vienkārši ir prasīga.

Auns ikdienā savieno šķietami nesavienojamo un aizrauj cilvēku masas. Pats sevi sauc par kosmonautu. Vecākiem par Aunu bija konkrēti plāni, kurus viņš teorētiski ir īstenojis, bet visticamāk ne tā, kā viņi bija gaidījuši.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu