Bruknas muižā koncertējušais Intars Busulis izsakās par tur notiekošo (9)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Viens no pēdējā laika apspriestākajiem notikumiem ir saistīts ar Bruknu un mācītāja Andreja Mediņa vārdu. To komentējis arī mūziķis Intars Busulis, kurš uzstājies Bruknas muižā rīkotajos labdarības koncertos "Uzcel savu baznīcu!". 

Busulis izdevumam "Vakara Ziņas" skaidroja, ka nedz nosoda, nedz atbalsta Mediņu, turklāt neviens nevarot zināt, kā "tas viss bija".

"Tas, ka jaunieši un pusaudži ir kļuvuši bezatbildīgāki pret sevi un vecākiem, protams, ir atkarīgs arī no audzināšanas. Es redzu, lasu, jūtu, ka jauniešiem nepatīk strādāt un uzņemties atbildību. Tas ir aizgājis par tālu gan ģimenē, gan sabiedrībā. Tad nekas cits neatliek, kā braukt uz turieni," tā Busulis.

Viņaprāt, pats galvenais esot darbs svaigā gaisā, ko Mediņš liek darīt jauniešiem. 

"Ravēt kartupeļus un skaldīt malku – neuzskatu, ka tas ir grūts darbs pusaudzim, kurš ir sasniedzis 16 vai 18 gadu vecumu. Domāju, ja viņi darbu izdarītu laikā un pareizi, tur nebūtu nekādu problēmu," teic mūziķis. 

Kā ziņots, biedrībā "Kalna svētību kopiena" Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi konstatējusi, ka bērni tikuši nodarbināti lauku darbos no desmit līdz 12 stundām dienā bez iespējas saņemt medicīnisko palīdzību un, pārkāpumu gadījumā tiekot sodīti ar pārtikas devu ierobežošanu.

Pirmā pārbaude Bruknā notika 5. augustā, kad runāts ar bērniem un konstatēti pirmie iespējamie bērnu tiesību pārkāpumi. Pēc laika veikta atkārtota nepieteikta pārbaude, kas nav devusi pārliecību, ka pārkāpumi būtu novērsti.

Ņemot vērā VBTAI iesniegumu par pārbaudēs Bruknas muižā izvietotajā Kalna svētību kopienā konstatēto, policija sākusi resorisko pārbaudi.

Pats biedrības "Kalna Svētību kopiena" vadītājs Mediņš noliedzis lielāko daļu pārkāpumu saistībā ar kuriem VBTAI ierosinājusi pārbaudes lietu. Viņš arī izpelnījies pretrunīgu novērtējumu par preses konferencē lietotajiem bērnu apzīmējumiem.

Foto: Bruknas muižā izskan labdarības lielkoncerts "Uzcel savu baznīcu!"

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu