Paziņoti šī gada Dzejas dienu balvas ieguvēji

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad Dzejas dienu balva piešķirta Raimondam Ķirķim par debijas dzejoļu krājumu "Kartes" un Jānim Hvoinskim par grāmatu "Mūza no pilsētas N.", informēja pasākuma organizatoru pārstāve Signe Viška.

Viška pavēstīja, ka Dzejas dienu balvai nominēti bija četri oriģināldzejas un divi atdzejas krājumi, savukārt tos vērtēja Dzejas dienu padome.

13.septembrī noslēdzās starptautiskais dzejas festivāls "Dzejas dienas 2020", kas desmit dienu garumā dzejniekus, atdzejotājus un dzejas cienītājus pulcēja lasījumos, performancēs, ceļojumos, stendapos un citu formu pasākumos.

Festivāla centrālā programma piedāvāja apmeklēt 25 dzejas pasākumus, kas notika Rīgas muzejos un kultūrvietās, tostarp mākslas centrā "Noass" uz AB dambja, kas jau otro gadu bija Dzejas dienu vēstniecība.

Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze atzīmēja, ka Dzejas dienas laika gaitā ir iestrādājušās Latvijas cilvēku zemapziņā, tāpēc viņš pauda gandarījumu, ka festivāls šogad notika, turklāt notika tā, kā bija paredzēts.

"Man pašam patika, ka šajās Dzejas dienās publikā bija ļoti daudz jauniešu - piemēram, Baltijas viesu vakarā, tas bija tiešām pārsteidzoši," uzsvēra Jundze.

Lai gan festivāla centrālā programma ir noslēgusies, Dzejas dienas un dzejai veltīti pasākumi Rīgā un citur Latvijā turpināsies vēl visu septembri. Ar pasākumu programmu var iepazīties Dzejas dienu mājaslapā "dzejasdienas.com", norādīja Viška.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu