Kas gaidāms šova "Caur ērkšķiem uz..." ceturtajā sezonā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Negaidītus pārsteigumus sola šokējoši atklātā sociālā raidījuma “Caur ērkšķiem uz...” ceturtā sezona, kas “STV Pirmā!” skatītāju vērtējumam tiks nodota ceturtdien, 24. septembrī, plkst. 21:35, bet vēl pirms TV pirmizrādes – jau 21. septembrī – jaunās sērijas ekskluzīvi būs pieejamas lietotnē “Shortcut”. Arī šoreiz 10 dāmas ar skaudriem dzīvesstāstiem, ekspertu pavadītas, dosies pārmaiņu ceļā pretim jaunai dzīvei.

Lai arī cerējušas dzīvot lepnā savrupmājā, sievietes par mājām mēneša garumā sauks kemperus un, izdzīvojot vērtīgām atziņām bagātus notikumus, apceļos Latvijas pilsētas. Turklāt katrā vietā, kur dāmas piestās, viņas aiz sevis atstās “pēdas” jeb labos darbus, kas stiprinās ne tikai projekta dalībnieces, bet arī sastaptos ļaudis. Ja vien viņām pietiks spēka un apņēmības, pārmaiņas, ko projekta ceturtās sezonas laikā piedzīvos šīs sievietes, būs tik neticamas, ka liks arī skatītājiem mainīt savu viedokli, stereotipus un pasaules uztveri.

Redzot šādas sievietes, parasti novēršamies vai izvēlamies viņas nepamanīt: alkoholiķes, ielasmeitas, bezpajumtnieces, transpersonas, dāmas ar kriminālu pagātni un no neapskaužami trūcīgiem sociāliem slāņiem. Sievietes, kuras piedzīvojušas fizisku un emocionālu vardarbību, daudzbērnu mātes ar atņemtām bērnu aprūpes tiesībām - pieņemts uzskatīt, ka viņām nav nākotnes. Bet vai tā tiešām ir? Vai, nonākot atšķirīgā vidē un speciālistu gādībā, viņas spēs izmainīt savu likteni un likt pamatus jaunai dzīvei? Arī šajā sezonā šokējoši atklātais sociālais projekts “Caur ērkšķiem uz...” desmit sievietēm “bez nākotnes” piedāvās unikālu iespēju – mēneša laikā būtiski uzlabot dzīves kvalitāti, psiholoģisko un emocionālo stāvokli, celt pašapziņu un likt pamatus jaunas dzīves sākumam!

Dažādu jomu speciālistu gādībā, piedaloties izglītojošās nodarbēs un aktivitātēs, kā arī mācoties sadzīvot zem viena jumta, dāmas centīsies atgūt zaudēto pašapziņu, izkopt iekšējo un ārējo skaistumu, mācīsies izcelt sievišķību un citas prasmes, kas piemīt katrai veiksmīgai sievietei! Tāpat ik dienu projekta laikā sievietes tiksies ar ekspertiem un iegūs vērtīgas zināšanas personības pilnveidošanā, skaistumkopšanā un veselīga dzīvesveida ievērošanā – ar dalībniecēm strādās labākie sava aroda meistari - frizieri un grima mākslinieki, fitnesa speciālisti, stilisti, runas pedagogi, psihologi, karjeras konsultanti, psihoterapeiti, narkologi, kā arī citu jomu profesionāļi. Viņi darīs visu, lai kopīgiem spēkiem sasniegtu mērķi – pierādītu, ka, krasi mainot ierasto vidi, sieviete var iegūt jaunu, pārliecinošu tēlu, sakārtot attiecības ar sevi un apkārtējiem, pārstāt lūkoties pagātnē un sākt jaunu dzīvi!

Ceļš pretim pārmaiņām nebūs viegls, jo “Caur ērkšķiem uz...” dalībnieces sastapušās ar šokējošiem pagātnes izaicinājumiem, mudinot arī skatītājus otrpus ekrāniem justi līdzi un turēt īkšķus, lai viņām beidzot izdotos ar tiem samierināties, piedot pāridarītājiem un mērķtiecīgi doties vēlamās nākotnes virzienā. Šajā sociālā projekta sezonā dāmu cīņa ar sevi būs īpaši emocionāla - līs asaras un izskanēs ne viena vien aizkustinoša atzīšanās – viņas ne tikai nomelnos viena otru, bet arī stiprinās draudzības saites un būs cita citai neatsverams atbalsts. Emocijas būs nokaitētas līdz baltkvēlei, un no smiekliem līdz asarām būs tikai viens solis, tomēr rezultātā progress būs neatsverams.

“Šodien es aizveru durvis uz pagātni, atveru durvis uz nākotni, dziļi ieelpoju un speru pirmo soli pretim savai jaunajai – labākai dzīvei.” Izklausās vienkārši, tomēr nebūt nav tik viegli izdarāms. Šī ir kā “mantra”, kura neredzamiem, bet tik dziļi ieskrāpētiem burtiem ir ierakstīta katras sociālā projekta “Caur ērkšķiem uz...” dalībnieces sirdī. Neviens nesolīja, ka tas būs viegli, bet viņas pierādīja, ka dienu pēc dienas un soli pa solim VISS IR IESPĒJAMS!” par “Caur ērkšķiem uz...” jaunās sezonas dalībniecēm saka Liene Stepena, kura arī šoreiz raidījumu vadīs kopā ar Jāni Bukumu.

“Caur ērkšķiem uz...” noteikumi ari šogad paliks nemainīgi - dāmu mērķtiecību un gatavību sākt jaunu dzīvi visa projekta laikā vērtēs dažādu jomu mentori. Lai arī līdz “Ērkšķu” finālam nokļūs trīs dalībnieces, uzvarētājas būs visas, jo projekta laikā iegūtā pieredze un pašapziņa būs neatsverams ieguldījums turpmākajā dzīvē.

Tāpat viņas iegūs vērtīgas un katras dalībnieces vēlmēm pielāgotas iespējas - garantētas darba vietas, apmaksātus medicīniskos pakalpojumus, kā arī citas būtiskas priekšrocības.

“Ne velti saka, ka tad, kad viss ir slikti, viss vēl nav zaudēts – jo no pašas, pašas apakšas ir vieglāk atsperties! “Caur ērkšķiem uz…” dalībnieces šo gadu laikā ir šokējušas gan sabiedrību, gan pašas sevi, pārmainoties teju līdz nepazīšanai. Gandrīz visām dalībniecēm projekts ir devis pamatu jaunas dzīves sākumam – patversmē dzīvojoša gados jauna alkoholiķe sākusi profesionālas studijas, apmeklē kursus un dzīvo patstāvīgi, kāda jaunā māmiņa, kura daļu dzīves pavadījusi uz ielas, atguvusi skaistu smaidu, sievišķīgu šarmu, atsākusi mācības vidusskolā un sākusi darba gaitas. Citas dalībnieces mainījušas dzīvesvietu un izbauda karjeras iespējas, strādājot apmaksātās un prestižās darba vietās. Vēl vairāk - pilnīgi visas projekta dalībnieces šo gadu laikā ir būtiski uzlabojušas pašapziņu un ticību saviem spēkiem. Tāpat gribas cerēt, ka mainījies arī sabiedrības viedoklis par “šāda veida” sievietēm – no neitrāli negatīva līdz aktīvai līdzjūtībai, izpratnei un atbalstam!” projektu “Caur ērkšķiem uz...” nozīmi akcentē Aija Strazdiņa.

Nepalaid garām! Šokējoši atklātā pašmāju raidījuma “Caur ērkšķiem uz...” ceturtā sezona jau no 24. septembra ceturtdienu vakaros plkst. 21:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”, bet vēl pirms TV pirmizrādes - no 21. septembra jebkurā sev ērtā laikā ekskluzīvi lietotnē “Shortcut”. Vai desmit dzīves nesaudzētām sievietēm izdosies īstenot savus sapņus un teikt skaļu “jā” jaunai dzīvei?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu