"Maiņa" - atmosfērisks vienas nakts brauciens cauri pilsētai (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Kalviņš
Reinis Kalviņš Foto: TVNET

Šonedēļ kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvo jauna krimināldrāma “Maiņa”. Tā ir pašmāju režisora Reiņa Kalviņa debijas pirlnmetrāžas spēlfilma. Sarunā ar TVNET režisors stāsta par filmas scenārija ideju, krimināldrāmas žanru un galvenā varoņa paaudzi, kas augusi deviņdesmito gadu pārmaiņu laikā. Noskaties video! 

Ideja par filmu režisoram radās, vēl dzīvojot Sarajevā, kur reizēm sanāca pārvietoties arī ar nelegāliem taksometriem. Vienu nakti braucot, režisoram tā šķita interesanta vide, kur izvērst asu sižetu. 

Video intervija ar režisoru Reini Kalviņu.

Tikmēr Latvijas medijos parādījās ziņas par taksistu teritoriju dalīšanu pie lidostas, pārdurtām riepām un savstarpējiem konfliktiem. Tā šķita pateicīga skatuve, lai radītu spriedzes pilnu sižetu. Savukārt krimināldrāmas žanrs apvieno gan cilvēciskās attiecības, gan noziegumu, kas piedod sižeta virzienu.

Filma ir atmosfērisks vienas nakts brauciens cauri pilsētai un tā kā notikumi norisinās vienas nakts jeb taksista maiņas ietvaros, režisors kā lielākos izaicinājumus izceļ ļoti daudzas negulētas naktis un spiešanos mašīnā, kā pats saka, septiņiem cilvēkiem visādās akrobātiskās pozās.

Tāpat izaicinājums ir bijusi izvēle, par spīti pārpratumam, ka tiek filmēts DeFacto sižets, ainas pie lidostas uzņemt arī bez filmēšanas atļaujām.

“Deviņdesmitie gadi droši vien bija tas formatīvais vecums mūsu paaudzei. Redzējām tās trakās pārmaiņas. Ir ļoti liels kontrasts starp tiem, kuriem izdevās tajā laikā izsisties un tiem kuri, nezinu kādu apstākļu dēļ nevēlējās, to darīt,” par paaudzi, kuras plašāks raksturojums ir daļa no filmas stāsta režisors.

Filmas reklāmas rullītis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu