Sabiedrībā pazīstami cilvēki vērtē jauno pašmāju krimināldrāmu "Maiņa"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andrejs Strokins

Nedēļas nogalē pirmizrādi piedzīvoja režisora Reiņa Kalviņa pilnmetrāžas krimināldrāma "Maiņa". Uz pirmizrādes pasākumu 18. septembrī kinoteātrī "Splendid Palace" bija ieradušies filmas veidotāju komanda un sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri augstu novērtējuši veiksmīgo kopdarbu un spēlfilmas stāsta dokumentalitāti, atklājot skatītājam to, kas ikdienā notiek tepat līdzās, taču ko vairums sabiedrības izvēlas neredzēt. 

Tā ir pirmā latviešu spēlfilma, kas nonāk kinoteātros pēdējā pusgada laikā.

Filmas režisora Reiņa Kalviņa debiju pilnmetrāžas kino atzinīgi vērtē radio “StarFm” ētera personība un kino raidījuma “Oskara ceremonija” vadītājs Oskars Lepers: “Papildinot filmas tēla Gunta citātu “Naudai un pātariem patīk, ja tos skaita!”, kinofilmām patīk, ja tās skatās. Un prieks ir skatīties kvalitatīvu kino. Reinim Kalviņam savā debijas filmā “Maiņa” ir ne tikai izdevies notvert naksnīgo Rīgas atmosfēru, bet arī, izmantojot pilsētas pelēkos toņus, paspilgtināt galvenā varoņa Mareka mēģinājumus rast risinājumus paša radītajām problēmām.”

Foto: Spēlfilmas "Maiņa" pirmizrāde.

Filmas skatītāju rindās bija arī uzlecošā TV raidījumu zvaigzne Beāte Bērziņa jeb Beta Beidz, kas norāda, ka filma bijis patīkams pārsteigums: "Filma ir kaut kas svaigs. Prieks redzēt spraiga sižeta filmu, kas nav par kara tēmu un norisinās mūsdienās. Uzslava galvenās lomas atveidotājam par spēju pateikt tik daudz brīžos, kad netiek teikts nekas.  Arī citi tēli, kas parādās filmā, kalpo par lielisku sabiedrības spoguli."

Foto: Andrejs Strokins

Savukārt aktrise Anta Aizupe pēc filmas noskatīšanās vaļsirdīgi atzīst: “Mani ļoti aizrāva galvenā varoņa Edgara Ozoliņa aktierdarbs, un, ja ir labs aktierdarbs, tas vienmēr iet roku rokā ar labu režisora un scenārista darbu. Es jutu līdzi galvenajam varonim jau no pirmajām minūtēm, spēju identificēties ar to, kaut neko nezinu par taksistu ikdienu un mana profesija nav ne tuvu tai līdzīga, analizēju to, ko viņš dara, – “nē, neej tur, nedari to, āāā, kāpēc tagad tā”. Ļoti patika operatora darbs. Skatoties filmu, šķiet – vai tiešām tādas lietas notiek mūsdienās? Jā, notiek. Noteikti kādu laiku citādi skatīšos uz taksistiem, kā arī novērtēju viņu darbu. Novērtēju arī savu darbu un savu dzīvi – ja man iepriekš likās, ka šajā nedēļā bija daudz sliktu brīžu, tad pēc filmas noskatīšanās tas viss liekas sīkums.”

Jau ziņots, ka filma “Maiņa” ir stāsts par vienu nakti jauna taksometra vadītāja dzīvē, kas balstīts uz patiesiem notikumiem. Tas ir atmosfērisks vienas nakts brauciens cauri Rīgai, kas skatītājiem paver durvis uz pilsētas daļu, kura ikdienā nav pieejama skatam no ārpuses, – mūsdienu Rīgas it kā neredzamo kriminālo pusi, par kuras savstarpējām cīņām ikdienā varam lasīt ziņu portālos un avīzēs.

Filma Latvijas kinoteātros un kino izrādīšanas vietās skatāma jau no 17. septembra. 

TVNET intervija ar režisoru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu