"Demo skapī" šonedēļ Patriks, "Perestroika" un "Dani Ryan"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Perestroika
Perestroika Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums.

Patriks "Gruvie" 

Mūsdienu jauniešiem angļu valoda bieži vien ir pat labāka nekā dzimtā. Visticamāk, ka arī jaunais dziedātājs Patriks tieši angļu mēli izjūt organiskāk nekā latviešu. Vasaras izskaņā jaunās R&B, soula dziedātājs laidis klajā jaunu singlu "Gruvie", kas ir pirmais singls no Patrika gaidāmā debijas albuma ar nosaukumu "Penumbra", kas gaidāms vēl šogad.

"Penumbra" būšot koncepta albums. "Albums klausītāju izvedīs cauri emocionāli dinamiskam un aizkustinošam stāstam par mūziķa dzīvi. "Gruvie" ir par vakariem, kuros cilvēks iet ārā ar draugiem, lai labi pavadītu laiku, un pēkšņi satiek negaidīti saistošu personu, kas rada intrigu un liek ievilkties mūzikas ritmos un dejās. Stāsts tālāk attīstās līdz emocionālam ceļojumam, kura gals ir redzams tikai tad, kad ballīte tiek apturēta," tā par dziesmu stāsta Patriks.

Patriks
Patriks Foto: publicitātes

Ar iepriekšējo singlu "Boost" Patriks iekļuvis arī Radio SWH raidījuma "Priekšnams" topā.

Audio: Patriks "Gruvie".

Perestroika "The Great Firewall Of China"

"Pink Floyd" cienīgs vēriens saklausāms jaunās apvienības "Perestroika" (krievu: перестройка - "pārbūve") mūzikā. 

"Dziesma "The Great Firewall of China" aplūko daiļās un varenās Ķīnas Tautas Republikas ražīgo un ilgtspējīgo patstāvību naidīgā pasaulē, kuru dominē buržuāziska rietumu ideoloģija," teikts preses paziņojumā. 

Projektu veido divi cilvēki - Rūdolfs Ozols ("The Bad Tones") un Otomārs Krišjānis. Projekts radies Amsterdamā un šogad paredzēts publicēt vēl pāris singlus. 

Video: Perestroika "The Great Firewall Of China"

Dani Ryan "Bring A Little Lovin'"

Ar vieglu disko melodiju "Bring A Little Lovin'" sevi piesaka apvienība ar anglisko nosaukumu "Dani Ryan", kas ņemta no grupas topošā studijas albuma "Party".

"Kompozīcijas centrālā tēma ir mīlestība, taču dziesmas vārdi un video ir veidoti tā, lai katrs atrastu sev ko saistošu. Kompozīcija apraksta emocionālās pacilātības sajūtas, kuras cilvēks piedzīvo iemīloties," teikts grupas preses paziņojumā. 

"Dani Ryan"
"Dani Ryan" Foto: publicitātes

Viss topošais albums tiek ierakstīts grupas līdera Daniela Ravinska mājās Rīgā, kur arī notiek lielāka daļa mēģinājumu.

Grupas pirmsākumi meklējami Rīgā 2015. gadā. Pēc vairākām sastāva izmaiņām 2019. gadā grupa uzsāka aktīvu darbību, ka arī 2019. gada beigās klājā nāca debijas albums "Open". 

Audio: Dani Ryan "Bring A Little Lovin'".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu