Skandāls ⟩ Elenas Dedženeresas atvainošanās runa saņem nosodījumu pat no uzticamākajiem faniem (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Elena Dedženeresa
Elena Dedženeresa Foto: AFP/SCANPIX

Par vienu no aprunātākajiem cilvēkiem Holivudā kļuvusi Elena Dedženeresa, kuras sarunu šova darbinieki apsūdzējuši viņu toksiskas darba vides radīšanā. 

Elena Dedženeresa 17 gadus vada savu sarunu raidījumu, kurā prezentējusi sevi kā mierīgu un dāsnu ētera personību. Tomēr ziņojumos darbinieki ir apgalvojuši, ka raidījuma darba vide ir ļoti tālu no "mierīgas un dāsnas".

16. jūlijā "BuzzFeed News" publicēja kādreizējo darbinieku apgalvojumus, ka raidījuma aizkulisēs valda "toksiska darba vide". Viens pašreizējais un 10 bijušie darbinieki anonīmi runāja par savu pieredzi, tostarp par sodu saņemšanu par medicīnisko atvaļinājumu izmantošanu, rasu mikroagresijas gadījumiem un bailēm no soda par sūdzēšanos.

Kāda bijusī darbiniece minēja, ka Dedženeresa izteikusi rasistiskas piezīmes par viņas frizūru. Viņa arī apgalvoja, ka Dedženeresa viņas un citu priekšā jokojusi, ka atceras tikai baltādaino darbinieku vārdus. Darbiniece stāstīja, ka vilcinājās izteikties par šo tēmu, jo baidījās no atriebības. 

Izpildproducenti Eds Glavins, Mērija Konnelija un Endijs Lasners paziņojumā sacīja, ka uzņemas pilnu atbildību par ikdienas darbībām šovā.

30. jūlijā tika publicēts otrais ziņojums, šoreiz atklājot, ka bijušie "The Ellen DeGeneres Show" darbinieki ir anonīmi ziņojuši par seksuāliem pārkāpumiem un uzmākšanos, kuros iesaistīti augstākie producenti. Taču producenti ir noraidījuši viņiem izvirzītos apgalvojumus atsevišķos paziņojumos.

Pēc izskanējušajām ziņām Dedženeresa publiskoja personālam garu vēstuli, ka ir priecīga, ka šova problēmas tiek izskatītas, un ka viņa rīkosies, lai tās izlabotu. 

Nu atsākusies šova 18. sezona, kuras pirmajā epizodē Dedženeresa atsaucās uz vasarā izskanējušajām apsūdzībām. Viņa atvainojās, taču savā runā iepina sarkastiskus jokus, kas saniknoja daudzus. Viņas monologs vietnē "YouTube" saņēmis divreiz vairāk "nepatīk" nekā "patīk", un cilvēki komentāros pauž uzskatu, ka Dedženeresa nemaz nenožēlo notikušo.

"Kad viņa sacīja: "Ak, mana vasara bija tik lieliska!" un tas bija domāts smieklīgi, es nodomāju - smieklīgi ir tas, ka tev bija smaga vasara, jo visi tevi nosodīja par toksisku darba vidi, bet tu esi tā, kura cieš?!" - sacīja kāda Dedženeresas šova bijusī darbiniece.

Runas nobeigumā Dedženeresa sacīja, ka vēlas padarīt 18. sezonu "par labāko, kāda jebkad bijusi" un turpinās palīdzēt cilvēkiem katru dienu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu