Piecas pazīstamas aktrises, kas iesaistītas Holivudas seksa kultā (1)

Foto: no sociālajiem tīkliem
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

2018. gadā pasaules medijus pāršalca ziņa, ka tiesas priekšā stājies pašpasludinātais "ētisko gudrību" sludinātājs - tā dēvētā Holivudas seksa kulta NXIVM līderis Kīts Raniērs (Keith Raniere). Šobrīd kanālā HBO, kura saturs vērojams arī "LMT Viedtelevīzijā", tiek demonstrēta daudzsēriju filma "Zvērests" ("The Vow"), kas detalizēti pastāsta par šā kulta aizkulisēm. Lūk, piecas pazīstamas Holivudas aktrises, kas tajā iesaistītas. 

Seriāls atklāj Raniēra dibinātās mārketinga kompānijas patieso seju. No ārpuses - personības attīstības kursi, kas māca dzīvot labāk un laimīgāk, bet, raugoties no iekšpuses, - slepens, vardarbīgs seksa kults, kura sekotājām tiek iededzināti "guru" iniciāļi un izteiktas pavēles.

Organizācija NXIVM tika dibināta 1998. gadā kā klasiska daudzlīmeņu mārketinga shēma, kurā esošie biedri rekrutē jaunus, lai palīdzētu viņiem izdomātās programmas ietvaros "izaugt un pilnveidoties". Pats Raniērs jau astoņdesmitajos gados aizrāvās ar scientoloģijas idejām un neirolingvistisko programmēšanu, taču, tikai satiekot hipnozes speciālistu Nensiju Salcmani, tika izstrādāta jauna programma ESP jeb Executive Success Program. Vēlāk tā pārdēvēta par NXIVM.

Organizācijai izdevās piesaistīt vairākus turīgus biedrus, kas nodrošināja stabilu attīstību. Lai arī gadu tūkstoša sākumā ap līderi izskanēja vairāki skandāli, organizācija turpināja savu darbību. 

Elisone Meka

2006. gadā par NXIVM biedru kļuva tolaik populāra Holivudas aktrise Elisone Meka (Allison Mack). Viņa bija pazīstama ar Hlojas Salivanas lomu seriālā "Smolvila. Leģenda par Supermenu" (Smallville). Par šo lomu pat saņēmusi divas Teen Choice balvas, tāpat tikusi nominēta vairākām citām. Viņa drīz kļuva par Raniēra labo roku, galveno sieviešu rekrutētāju. 2015. gadā viņa kļuva par pavēlnieka/verga grupas DOS (Dominus Obsequious Sororium) vadītāju. Šī bija īpaši slepena grupa organizācijas iekšienē, kārtējā piramīdas shēma, kas domāta tām sievietēm, kas vēlējās tuvāku kontaktu ar līderi. Kā ķīlu, lai iestātos šajā "verdzeņu" grupā, viņas nosūtīja Mekai savus kailfoto. Vēlāk sievietēm iededzināta īpaša atpazīstamības zīme, kā vēlāk izrādīsies, ar Raniēra iniciāļiem. 

Tiek ziņots, ka kopumā šajā "elitārajā sieviešu klubā" bijušas aptuveni 150 sievietes. 

Elisone Meka
Elisone Meka Foto: HBO

Zināms, ka Meka mēģinājusi rekrutēt arī tādas slavenas zvaigznes kā "Harija Potera" filmu aktrisi Emmu Vatsoni un dziedātāju Keliju Klārksoni, tviterī popularizējot kultu kā "cilvēku attīstības un sieviešu kustības" grupu. 

Tiesa Meku atzinusi par vainīgu, un šobrīd 38 gadus vecā aktrise gaida spriedumu. 

Sāra Edmondsone

Aktrise Sāra Edmondsone (Sarah Edmondson), kas pazīstama ar lomām tādos seriālos kā "Stargate SG-1" un "Salvation", organizācijai pievienojās tūkstošgades sākumā, lai izietu pašpalīdzības kursus. Kanādiešu aktrisei izdevās gūt panākumus organizācijas iekšienē un kļūt par vienu no produktīvākajām aģitatorēm - viņas kontā aptuveni 2000 rekrutētu biedru. Viņa arī dibināja organizācijas Kanādas filiāli. 

Arī viņa tika uzaicināta iesaistīties "slepenajā sieviešu verdzeņu grupā", kur viņai iededzināta atpazīstamības zīme. 2019. gadā viņa izdeva grāmatu "Scarred", kurā atklāti stāsta par savu pieredzi kultā.

2017. gadā viņa pameta organizāciju. 

Nikija Klaina

Seriāla "Battlestar Galactica" aktrise Nikija Klaina (Nicki Clyne) bija viena no aktīvākajām organizācijas dalībniecēm. 2017. viņa apprecējās ar aktrisi Elisoni Meku. Viņu organizācijai piesaistīja Edmondsone 2006. gadā. Savukārt pati Klaina pameta darbu kino industrijā, lai pilnībā ziedotos darbam kultā. 

Nikija Klaina 2011. gadā
Nikija Klaina 2011. gadā Foto: Wikipedia

Greisa Parka

Korejiešu izcelsmes kanādiešu aktrise Greisa Parka (Grace Park), kas pazīstama ar lomu seriālā "Battlestar Galactica", arīdzan bijusi iesaistīta Raniēra organizācijā. Viņa kultu pameta 2017. gadā, kad medijos (žurnāla "New York Times" raksts) sāka izskanēt informācija par NXIVM noziedzīgo darbību.

Greisa Parka
Greisa Parka Foto: Wikipedia.org

Kristina Kruka

Kanādiešu aktrise Kristina Kruka (Kristin Kreuk), kas arīdzan slavena ar lomu seriālā "Smallville" (2001-2009), bijusi iesaistīta šajā organizācijā. Viņa atklāj, ka tikusi rekrutēta aptuveni tajā pašā laikā, kad Elisone Meka. 

Viņas pieredze atšķiras no citu sieviešu paustā, jo Kruka pameta organizāciju jau 2013. gadā un kopš tā laika vairs nav kontaktējusies ar NXIVM biedriem. Viņa intervijās teikusi, ka apmeklējusi tikai kursus, lai atbrīvotos no savas pārlieku lielās kautrības, un neko nelegālu vai aizdomīgu piedzīvojusi nav. 

Kristina Kruka
Kristina Kruka Foto: AFP / Scanpix

Seriālā, kuru veidojuši "The Great Hack" autori - ēģiptiešu izcelsmes radošais tandēms Karims Amers un Nudžana Najima, tiek atklāts, ka, gluži kā daudzi citi kulti, arī NXIVM līderis sludinājis mīlestību, apgaismību, ētiskas vērtības, tādējādi iesaistot sekotājus arvien dziļāk organizācijā, liekot viņiem atteikties no saviem īpašumiem un privātās dzīves. 

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu