Itālijā arestētās Latvijas mūziķes mamma atklāj baisas detaļas par cietumā notikušo (24)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dženifere Rumpāne
Dženifere Rumpāne Foto: publicitātes

Latviešu džeza un populārās mūzikas pianiste, vokāliste, komponiste, aranžētāja un pedagoģe Dženifere Rumpāne vairāk nekā mēnesi atradās Itālijas cietumā. Viņas mamma Vija Rumpāne sarunā ar "Privāto Dzīvi" atklāj baisas detaļas par tur notikušo. 

Rumpānes māte klāsta, ka meitu pēdējo reizi satika 17. augustā, kad pavadīja viņu uz Rīgas lidostu. Divas dienas vēlāk Vija saņēma ziņu, ka meita apcietināta.

Atgādinām, ka Rumpāne vairāk nekā mēnesi atradās apcietinājumā Itālijā tāpēc, ka 2014. gadā braukusi bez biļetes sabiedriskajā transportā un kontrolieriem neatklāja savu identitāti. 

Vija Rumpāne stāsta, ka pirmajā telefonsarunā meita ļoti raudājusi. "Stāstīja, ka ielikta vienā kamerā ar kādu recidīvisti, kura kāvusies ar cietuma uzraugiem. Sieviete kamerā smēķējusi, situsi ar ķebli pa restēm un beigās nolēmusi izdarīt pašnāvību, iedzerot tīrīšanas līdzekli. Meita viņu izglāba, liekot dzert daudz ūdens. Pēc šā notikuma vērsos Latvijas vēstniecībā Itālijā ar lūgumu noskaidrot situāciju. Jau nākamajā dienā meita tika pārvietota uz citu kameru citā stāvā. Turpmākās nedēļas Dženifere pavadīja sešvietīgā kamerā," atklāj Dženiferes mamma.

Vija apgalvo, ka meita tomēr bija nopirkusi transporta biļeti, taču slikto valodas zināšanu dēļ krita panikā, kad tika izsēdināta no sabiedriskā transporta.

Nu Dženifere atrodas mājas arestā Romā. Lai segtu ar meitas apcietināšanu saistītās izmaksas, ģimene pat paņēmusi kredītu.

Kā stāsta Vija Rumpāne, nākamā tiesa ir paredzēta 5. novembrī, kad tiks lemts, kas notiks tālāk. Paredzēts, ka pēc mājas aresta Romā Dženifere atgriezīsies Latvijā, kur turpinās atrasties mājas arestā.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu