Foto ⟩ Dailes teātrī pirmizrāde iestudējumam ar repera Prusax mūziku (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Pavlovs

9. oktobrī Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos britu mūsdienu dramaturga un režisora Dankana Makmillana luga “Monstrs” Dmitrija Petrenko režijā. Derila lomā izrādē būs redzams viens no Dailes teātra uzlecošā zvaigznāja – jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots, bet mūzikas autors ir viens no populārākajiem Latvijas hiphopa māksliniekiem Prusax.

Iestudējums vēsta par jaunu, nepieredzējušu, bet ļoti apzinīgu skolotāju Tomu, kura audzināšanā nonāk 15 gadus vecais, taču daudzkārt pieredzējušākais Derils. Tāpat kā viņa vienaudžus un popkultūras elkus, Derilu nebiedē nekas un viņam nerūp neviens. Lai izpildītu skolotāja misiju un izglābtu no izslēgšanas audzēkni, kuru pieklātos dēvēt par grūti audzināmu, jaunais pedagogs ir spiests iepazīt viņam līdz šim nezināmo hiphopa, slenga un vardarbību glorificējošu pasauli, kas liek pārvērtēt pašam savu šķietami pareizo dzīvi.

Lugu no angļu valodas tulkojis Andris Kuprišs, iestudējumu veidojis režisors Dmitrijs Petrenko. Skolēna Derila lomā iejūtas jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots, kuram šī ir pirmā sezona Dailes teātrī. Derila tēls aktierim ir saprotams un tuvs, jo arī viņš skolā ir pārkāpis sociālās normas,  būdams skolotājas dēls.

“Mani senči paaudžu paaudzēs ir bijuši skolotāji, tāpēc šis stāsts man ir gana personīgs,”

atzīst Derila lomas atveidotājs Kārlis Arnolds Avots. “Skolā gan pats biju huligāns, gan manu draugu lokā bija un vēl joprojām ir tā sauktie grūtie bērni, kuri patiesībā ir lieliski cilvēki. Bieži vien viņi ir vissirsnīgākās personības, bet dzīvē nesaprasti, tāpēc ar savu rīcību izraisa konfliktsituācijas. Tad rodas jautājums – kurš ir vainojams notiekošajā? Manuprāt, izrādes tēma ir ļoti aktuāla.”

Inscenējuma mūzikas autors ir Latvijas hiphopa mākslinieks Prusax, kuram šī ir pirmā sadarbība ar Dailes teātri un arī ar režisoru Dmitriju Petrenko.

“Prusax papildina šo iestudējumu ar subkultūru, kura man līdz šim ir bijusi diezgan sveša, bet nepieciešama šai izrādei,” stāsta Dmitrijs Petrenko. “Izrādes stāsts ir par tādiem jauniešiem, kuriem mēs ļoti reti ļaujam izteikties publiskajā telpā – tiem, kas slikti mācās skolā, kuru uzvedība ir izaicinoša un ar kuriem pastāvīgi rodas konflikti. Man šķiet, ka hiphopa mākslinieka Prusax daiļrade precīzi reprezentē šos cilvēkus.”

Prusax
Prusax Foto: TVNET

Izrādē “Monstrs” piedalās aktieri Kārlis Arnolds Avots, Gints Andžāns, Anete Krasovska un Indra Briķe. Scenogrāfijas autore ir Marija Ulmane, kostīmus veidojusi Baiba Litiņa.

Foto: Dailes teātrī pirmizrāde iestudējumam “Monstrs”.

Biļetes uz izrādi “Monstrs” un citām Dailes teātra izrādēm pieejamas Dailes teātra un “Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā bilesuparadize.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu