Francijā dzīvojošā latviešu blogere par Covid-19 ierobežojumiem: "Jums ir reāli paveicies, lūdzu, beidziet sūdzēties!" (89)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/jolantadx

Trīs bērnu māmiņa, "Instagram" blogere Jolanta Denē (Deneux), kura jau vairākus gadus dzīvo Francijā, paudusi neizpratni par daudzu Latvijas iedzīvotāju neapmierinātību ar jaunajiem Covid-19 ierobežojumiem.

"Skatos, ka Latvijā ir kaut kāds jauns flashmob (zibakcija) – fočēties veikalos bez maskām. (..) Man tas liekas bišķin crazy (traki - lat.), jo mums tās maskas ir obligāti no augusta," vietnes "Instagram" īsajos stāstiņos vēstī Jolanta.

Viņa stāsta, ka Francijā maskas ir obligāti jānēsā visur, tai skaitā, uz ielas, darbavietās un skolās. Arī bērniem, kuri vecāki par 11 gadiem, jānēsā sejas maska.

Jolanta norāda, ka viņas vīrs maskā pavada pat 12 stundas dienā. 

Reaģējot uz Latvijas jaunajiem ierobežojumiem, trīs bērnu māmiņa uzsver: "Vienmēr var būt sliktāk! Jums ir reāli paveicies, tā ka, lūdzu, beidziet sūdzēties!" Viņa norāda, ka no 16. oktobra vairākās Francijas pilsētās izsludināta komandantstunda no plkst. 21 līdz plkst. 6. Tāpat ierobežotas pulcēšanās.

Visvairāk viņu mulsina fakts, ka internetā arvien vairāk izplatās aicinājumi nevilkt masku. "Šeit [Francijā] neviens, neviens neizrāda nepatiku; neviens arī par to nav sajūsmā, bet tanī pašā laikā cilvēki nesauc to par uzpurni, [bet] ir pilnīgi adekvāti. Protams, saprotu, tas ir kaut kas jauns, pie tā jāpierod, bet tā reakcija ir tik ļoti neinteliģenta!" pārdomās dalās Jolanta.

Komentāri (89)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu