Itālijā arestētās Latvijas mūziķes vecākiem draud palikšana bez mājām; lūdz sabiedrības palīdzību (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dženifere Rumpāne
Dženifere Rumpāne Foto: publicitātes

Latvijas džeza un populārās mūzikas pianiste, vokāliste, komponiste, aranžētāja un pedagoģe Dženifere Rumpāne vairāk nekā mēnesi atradās Itālijas cietumā. Ģimenei trūkst līdzekļu, lai segtu ar meitas atbrīvošanu saistītās izmaksas, tāpēc lūdz sabiedrības atbalstu. 

Rumpānes krustmāte atvērusi ziedošanas vietni, lūdzot palīdzību segt lielās uzturēšanās izmaksas Romā un advokāta pakalpojumus.

Ziedošanas vietnē norādīts, ka nepieciešams savākt 7000 ASV dolāru (aptuveni 5920 eiro). 

"Lūdzu, palīdziet finansēt manas krustmeitas Dženiferes Rumpānes aizsardzību pret viņas šokējošo izturēšanos no Itālijas varas iestāžu puses!

Līdz šim viņas vecāki meitas aizsardzībai un dzīvošanas izmaksām mājas arestā ir iztērējuši visus savas dzīves uzkrājumus. 

Viņi tāpēc var zaudēt savas mājas. Dženiferes māte ir mūzikas skolotāja, kas mēnesī nopelna 600 eiro (703 ASV dolārus). Tēvs strādā būvniecības jomā, un arī viņš pelna ļoti maz, salīdzinot ar pārējo pasauli.

Katrs mazumiņš palīdzēs. Es pateicos jums visiem par jūsu palīdzību jau iepriekš," teikts mūziķes krustmātes paziņojumā.

Sieviete paskaidroja, ka patlaban Dženifere atrodas mājas arestā Romā. Viņas nākamā tiesa noteikta 5. novembrī.

"Viņas advokāts Itālijā un advokāts Latvijā apstiprināja, ka tika pārkāptas daudzas viņas cilvēktiesības. Advokāti tagad domā, ka tad, kad viss būs beidzies, lieta nonāks Augstākajā tiesā, apsūdzot Itālijas varasiestādes par cilvēktiesību pārkāpumiem. Šajā brīdī gan Dženifere, gan viņas vecāki ir ļoti traumēti no šiem notikumiem, un viņiem, iespējams, nāksies apmeklēt terapiju vēl ļoti ilgu laiku," teikts vietnē. 

Atgādinām, ka Rumpāne vairāk nekā mēnesi atradās apcietinājumā Itālijā tāpēc, ka 2014. gadā braukusi bez biļetes sabiedriskajā transportā un neatklāja savu identitāti. 

Paredzēts, ka pēc mājas aresta Romā Dženifere atgriezīsies Latvijā, kur turpinās mājas arestu.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu