Ar uzvarētāju paziņošanu noslēdzies septītais kinofestivāls "Riga IFF"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga IFF" žūrija paziņo uzvarētājus attālināti
"Riga IFF" žūrija paziņo uzvarētājus attālināti Foto: Ekrānuzņēmums

Svētdien, 25. oktobrī, noslēdzies septītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas šogad jaunā formātā – klātienē un tiešsaistē visā Latvijā – skatītājiem piedāvāja 129 filmas desmit tematiskajās programmās. 

Visaktīvāk festivāla tiešsaistes seansu iespēju izmantojuši kino skatītāji Rīgā, Jūrmalā, Ogrē, Liepājā un Valmierā. Festivāla pilnmetrāžas filmu konkursā laurus plūkusi Ivana. I. Tverdovska drāma "Konference", kas vēsta par posttraumatiskā sindroma pārvarēšanu un gadiem ilgu samierināšanos ar traģisku notikumu.

Žūrija savā paziņojumā izceļ: "Filma ļoti precīzi un ieturēti skata sarežģītus tematus – atmiņu, bailes un vainu. Darba veidotājam ir izdevies radīt līdzsvaru starp skrupulozi izstrādātu estētisko risinājumu un tēliem, kuru cilvēcība atklājas caur morālas nepilnības prizmu."

Jāmin, ka šī nav pirmā reize, kad režisors saņem balvu "Riga IFF", – 2016. gadā Tverdovska “Zooloģija” kļuva par skatītāju favorīti.  Žūrija, kas šogad savu darbu veica attālināti, kā arī konkursa uzvarētāji, ir komentējuši savas festivāla gaitas un pieredzi video formātā, kas ir apskatāms festivāla mājaslapā. Turpat skatāmas arī festivāla filmu režisoru, kuri šogad "Riga IFF" pievienojās attālināti, uzrunas.

Video: Uzvarētāju paziņošana.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla vadītāja Liene Treimane: “Šis gads ir pierādījis, ka festivāls var būt arī citādāks. Kino mīļotāji var apvienoties arī tad, kad filmas ir jāskatās pie ekrāniem savās mājās. Arī tad, kad kino zālēs ir jāizretinās un jāievēro neskaitāmi drošības ierobežojumi. Šajā gadā mēs izveidojām festivālu, kādu neviens no mums agrāk nebija piedzīvojis. Tās bija 129 filmas 66 klātienes un 50 tiešsaistes seansos. Tās bija neskaitāmas tiešsaistes tikšanās ar kino profesionāļiem no visas pasaules. Vēlos pateikt īpašu paldies festivāla drosmīgajai komandai, vairāk nekā 100 nenogurdināmiem brīvprātīgajiem palīgiem un visiem festivāla skatītājiem.”

Liene Treimane
Liene Treimane Foto: Pēteris Vīksna

Uzvarētāju paziņošana citās kategorijās. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu