Plastisko operāciju šovā pārvērtības piedzīvos sieviete ar K izmēra krūtīm

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ronalds Šulcs, Danēlas privātais arhīvs/TVNET kolāža

5. novembrī kanālā TV3 šovā “Operācija: Jauna dzīve” tika noskaidrota sestā fināliste.

Eksperti lēma, ka pārvērtības piedzīvos 31 gadu vecā Danēla - sieviete, kurai pašlaik ir nepieciešams 75K izmēra krūšturis. Pēc sievietes teiktā, neticamais krūšu izmērs allaž bijis pazemojošs traucēklis gan saskarsmē ar pretējo dzimumu, gan liedzis dzīvot pilnvērtīgu, fiziski aktīvu dzīvi un nopietni bojājis muguras veselību.

“Manī ir vairākas nepilnības - noslīdējuši acu plakstiņi, kas liek man izskatīties vecākai, nekā esmu, kā arī visu laiku izskatos noskumusi; nevienādā lūpu kontūra – uzkrāsojot izskatās, ka esmu darījusi to steigā un vienu lūpu daļu neesmu līdz galam nokrāsojusi; kā arī dzeltenīgā zobu nokrāsa un šķirba starp priekšzobiem nemaz nevilina smaidīt ar atvērtām lūpām, it īpaši, ja apzinos, ka tieku bildēta.

Ja šīs nepilnības varu kaut kā nomaskēt un neizcelt, tad ir viena (precīzāk – divas) lietas, kas ne tikai netīk, bet arī apgrūtina ikdienu. Un tās ir manas krūtis.

Ir daļa sieviešu, kas sapņo par krūšu palielināšanu, bet es tieši pretēji – vēlos tās samazināt, jo ikdienā ar 75K izmēru sadzīvot nav viegli. Mazākā bēda būtu tas, ka ir grūti atrast pievilcīgu krūšturi vai ķermenim glaimojošu apģērbu, taču ikdienā ir jūtams tas smagums. Ir jūtams un redzams, kā straujā krūšu augšana iespaidojusi mugurkaulu – tas ir šķībs un mugura ar nelielu kūkumu, katru dienu jāsadzīvo ar muguras sāpēm," stāsta pārvērtību dalībniece.

"Lai gan pusgada laikā esmu nometusi 26 kg liekā svara, krūšu bļodiņas izmērs nav mainījies. Šobrīd, jau teju 4 gadus, tās stabili ieguļ K izmēra krūštura bļodiņā. Tādēļ ticu, ka man pārmaiņas nepieciešamas,  lai uzlabotu ne vien patiku pret sevi, bet arī veselības stāvokli un stāju – nebūtu jāsatraucas, ka vecumdienās būs jāstaigā ar kupri,” atklāj Danēla.

Sieviete ir pārliecināta, ka par šo tematu ir būtiski runāt, lai izglītotu sabiedrību un lauztu priekšstatus, kas valda par dāmām ar lielām krūtīm.

“Liela daļa cilvēku uzskata, ka dzīve ar lielām krūtīm nav apgrūtinoša, jo ir sievietes, kas apzināti palielina savējās. Netiek runāts, kā ir patiesībā – ar kādām fiziskām un emocionālām grūtībām sievietēm ir jāsadzīvo, ja no dabas ir aplaimotas ar lielām krūtīm.

Valda uzskats, ka sievietes dzīvo tikai ar pozitīviem komplimentiem un bezrūpīgi. Taču meitenēm, kurām jau agrā bērnībā strauji veidojas krūtis, jāskaras ar vienaudžu izsmieklu, seksuāliem uzbrukumiem, jo cilvēki saredz tikai krūtis. Šai cīņai ar apkārtējo vidi papildus ir jācīnās, lai fiziski visu laiku spētu staigāt ar paceltu galvu,” turpina Danēla.

“Danēla cieš no gigantomastijas. Dzīve ar tādu problēmu jaunai sievietei varētu būt katastrofa. Līdz ar gadiem, dzīvojot ar šādu patoloģiju, rodas noteiktas problēmas ar mugurkaulu. Tādēļ, kad ieraudzīju Danēlu, uzreiz sapratu, ka man viņai jāpalīdz. Lai gan sapratu, ka operācija nebūs viegla. Daudzi ārsti, kuri veic krūšu operācijas, to nedarītu, jo veikt šādu operāciju ir ļoti riskanti. Mēs apzinājāmies riskus. Bet, pateicoties projektam, mēs varēsim pierādīt, ka augstākā līmeņa operācijas ir iespējams veikt Latvijā,” stāsta eksperts Eduards Jurševics.

Foto: Danēlas dzīve

Video: noskaidrota sestā fināliste

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu