Lāčplēša dienā LMT Viedtelevīzija piedāvā audiovizuālu deju koncertuzvedumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Romanovskis

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst. 20.00 ekskluzīvi LMT Viedtelevīzijā pirmizrādi piedzīvos audiovizuāls tautas deju koncertuzvedums “Ausa saule pār Latviju”, kurā seši deju kolektīvi vienosies krāšņā un vēl neredzētā priekšnesumā, izdejojot Latviju no Ludzas līdz Grobiņai.

Koncertu veidojis “Deju un dziesmu fonds” – idejas autors Edvards Cīrulis un režisori Juris Gogulis un Jānis Romanovskis, pulcējot ap 160 dalībnieku skaistās Latvijas vietās – Cēsīs, Āraišos, Jelgavā, Rundālē, Ludzā, Liepājā, Bertānos, Grobiņā, Carnikavā un Rīgā.

"Kultūra un valsts identitāte mums jākopj katru mīļu brīdi, tomēr novembra valsts svētku nedēļa ir laiks, kad cilvēki visvairāk alkst pēc pasākumiem, kuri sniedz šīs patriotiskās svētku noskaņas un liek atkal no jauna iemīlēties mūsu zemē, mūsu Latvijā. Mēs vēlamies ikdienas steigā ikvienam atgādināt, kas tad īsti Latviju padara par Latviju, kas mūsu senčus ir mudinājis ticēt mūsu valsts nākotnei, kas viņos radīja un noturēja to dzirksteli – Latviju par savējo saukt!" koncerta iecerē dalās tā idejas autors Edvards Cīrulis.

Foto: Deju koncertuzvedums “Ausa saule pār Latviju”.

Koncerta ierakstā sabiedrībā zināmas personības – Lolita Ritmanis, Guntars Račs, Māris Muktupāvels, Jūlija Brauere, Andris Freidenfelds, Katrīna Dimanta, Olga Dreģe, Emīls Balceris, Nora Ikstena, Juris Binde un Dzintars Dreibergs – dalīsies pārdomās par to, kas viņus iedvesmo Latvijā un ko nozīmē būt latvietim.

Lolita Ritmanis
Lolita Ritmanis Foto: Sanita Ieva Sparāne

Koncerta tapšanā piedalījušies Latvijas Universitātes deju ansamblis “Pērle”, Rīgas Celtniecības koledžas deju ansamblis “Austris”, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” tautas deju ansamblis “Lielupe”, VEF Kultūras pils tautas deju kolektīvs “Zalktis”, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” deju ansamblis “Daiļrade”, Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvs “Banga” un mūziķi Lauris Valters un Ilze Rijniece.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu