Filmas "Džuno" zvaigzne maina dzimumu un lūdz sevi uzrunāt jaunajā vārdā (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Elena Peidža (Eliots Peidžs)
Elena Peidža (Eliots Peidžs) Foto: AP/Scanpix

2007. gada kinolentes "Džuno" (Juno) zvaigzne Elena Peidža nākusi klajā ar paziņojumu, ka maina dzimumu un turpmāk lūdz sevi dēvēt par vīrieti. 

Elena Peidža, tagad jau Eliots Peidžs, vietnē "Instagram" publiskoja paziņojumu. 

"Sveiki, draugi, es vēlos ar jums dalīties, ka esmu transpersona, mani uzrunā kā viņš/tas, un mans vārds ir Eliots. Es jūtos laimīgs šo rakstot. Būt šeit. Izdzīvot šo dzīves posmu," vēsta Peidžs.

Viņš turpina: "Es izjūtu milzīgu pateicību visiem tiem lieliskajiem cilvēkiem, kuri mani ir atbalstījuši šajā ceļojumā. Tā ir neiedomājama sajūta beidzot iemīlēt to, kas es esmu, un būt patiesajam "es". Paldies par jūsu drosmi un dāsnumu, un nemitīgo darbu, lai radītu šo pasauli iekļaujošāku un līdzjūtīgāku vietu. Es piedāvāšu savu atbalstu un turpināšu darīt visu, lai šī būtu vēl mīlošāka un vienlīdzīgāka sabiedrība."

"Es lūdzu jūsu pacietību. Mans prieks ir īsts, bet viegli ievainojams. Patiesību sakot, neraugoties uz prieku un privilēģiju, man ir ļoti bail. Bail no naida, "jokiem" un vardarbības," teikts ierakstā, atsaucoties uz statistiku, ka 2020. gadā esot nogalinātas vismaz 40 transpersonas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu