Rīgā notiks seminārs koka ēku īpašniekiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Evija Trifanova

 10.decembrī plkst.15 Rīgas domes Īpašuma departaments un Koka ēku renovācijas centrs "Koka Rīga" aicina uz tiešsaistes semināru par pašvaldības līdzfinansējuma "Mazās programmas" efektīvu izmantošanu vēsturisko ēku saglabāšanā, informē "Koka Rīgas" pārstāve Irita Antoņeviča.

Šī programma dod iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu logu un durvju nomaiņai vai restaurācijai, tāpat arī citu arhitektonisko detaļu atjaunošanai.

Seminārs būs skatāms "Zoom" un "Youtube" platformās.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, Rīga var lepoties ar visas pasaules mērogā unikālu koka arhitektūru, taču tās saglabāšana un nodošana nākamajām paaudzēm ir visu rīdzinieku kopīga atbildība. 

Bieži vien esot vērojamas ēkas, kuras lēnām iet bojā, jo tas netiek uzturētas kārtībā, bet tikpat biežas ir situācijas, kuras namīpašnieks veic dažādus uzlabošanas darbus, taču bez pienācīgas izpratnes par koka arhitektūru un smalkajām detaļām, kas katru konkrēto ēku padara unikālu.

Tā tiek zaudētas skaistas koka durvis, dažādas dekoratīvas detaļas fasādē un ēkas stilam atbilstoši logi, kā rezultātā ēkas sākotnējais izskats tiek pamatīgi izmainīts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu