Mūzikas nama "Daile" direktore: Biļešu kompensācija ir noderīgs atbalsts, bet daudz nepalīdzēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Kultūras pasākumu biļešu kompensācija 80% apmērā ir noderīgs atbalsts, tomēr ar to nevarēs segt lielu daļu izmaksu, kas ieguldītas projektu ražošanā, sacīja kultūrvietas "Daile" direktore un īpašniece Anda Zadovska.

Viņa uzsvēra, ka jebkurš atbalsts ir apsveicams un tas ir vairāk, nekā nekas. Zadovska minēja, ka kritērija izstrādē viņa iepazīstinājusi Kultūras ministriju arī savu projektu piemēriem. Ja lēmums par kompensāciju piešķiršanu netiktu pieņemts, bet skatītājiem nauda par biļetēm tiktu atdota, pasākuma rīkotāja rīcībā nebūtu līdzekļu, ko atgūt, piemēram, par dažādām mārketinga aktivitātēm.

"Līdz ar šo biļešu kompensāciju varēs kaut vai daļēji samaksāt māksliniekiem par nenotikušu pasākumu," pauda Zadovska, norādot, ka, piemēram, mūzikas namam "Daile" atcelto pasākumu ir maz. Tāds bijis kultūrvietas direktores lēmums.

Novembra galvenais projekts bija aktiera Andra Keiša jaunā programma ar dzejnieka Ojāra Vācieša dzeju "Suni ārā nedzenama nakts", kurā piedalās arī maestro Raimonds Pauls. Zadovska sacīja, ka šo pasākumu viņa pārcēlusi uz janvāri. Patlaban skatītāji pilnībā ir izpirkuši biļetes uz sešām izrādēm.

"Ja es atcelšu izrādes un skatītāji saņems atpakaļ naudu, man ir bažas, ka vēlāk man neizdosies tās tik labi pārdot. Tāpēc izvēlējos pārcelt. Uzņēmējdarbība kultūrā nav tikai par naudas pelnīšanu. Runa ir par saturu, kuru mēs radām un vēlamies skatītājiem parādīt," pauda Zadovska.

Runājot, kādu atbalstu varētu saņemt mūzikas nams "Daile", Zadovska sacīja, ka tas varētu būt salīdzinoši neliels, jo ārkārtējās situācijas laikā tika atcelti pāris koncerti, kuri iepriekš bijuši repertuārā. Viņa norādīja, ka tas noteikti nebūs tik liels, lai palīdzētu izdzīvot kaut vai mēnesi.

Pēc Zadovskas paustā, decembra galvenais projekts bija dziedātāja Daumanta Kalniņa un Raimonda Paula Ziemassvētku koncerts, kam bija jānotiek 18 reizes. Biļetes uz četriem gaidāmajiem koncertiem var iegādāties iepriekšpārdošanā, tomēr kultūrvietas direktore pavēstīja, ka pagaidām ir nopirktas aptuveni 10% biļešu.

"Patlaban es varu saņemt kompensāciju tikai par tiem pasākumiem, kas jau bija tirgošanā un no tā apjoma, kādu bijām paspējuši ietirgot. Tā summa nav liela. Ja runājam par Ziemassvētku koncertiem, ar biļešu kompensāciju 80% apmērā mēs nevarēsim nosegt visas ražošanas izmaksas. Kritēriji visiem ir vienādi un labi," pauda mūzikas nama "Daile" īpašniece.

Mūzikas nams "Daile" nosvin piecu gadu jubileju
Mūzikas nams "Daile" nosvin piecu gadu jubileju Foto: Jānis Saliņš

Aptuveni rēķinot, kāds būs atbalsts mūzikas namam "Daile", Zadovska sacīja, ka tas nebūs liels, ja, piemēram, būtu bijuši lieli ieplānoti pasākumi, kas jau būtu nonākuši tirdzniecībā un tie būtu 100% izpirkti, finansiālais atbalsts būtu vērā ņemams, bet šajā gadījumā summa varētu būt salīdzinoši neliela.

"No malas skatoties, varbūt man vajadzēja nevis pārcelt izrādi "Suni ārā nedzenama nakts", bet atcelt, jo finansiālā ziņā tas būtu ieguvums. Bet es izvēlējos pārcelt un skatītājiem izrādīt izrādi janvārī, nevis atdot par biļetēm iztērēto naudu, jo cilvēki tiešām šo pasākumu gaida, ne velti viņi pirkuši biļetes, tāpēc es nevarēju pieņemt citādāku lēmumu," skaidroja Zadovska, paužot cerību, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā stabilizēsies un nebūs jāpagarina ārkārtas situācija, bet, ja to pagarinās, tad mūzikas nams "Daile" arī lems par pasākumu pārcelšanu vai atcelšanu.

Foto: Koncertprogrammas albuma “Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē” atvēršanas svētki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu