"Nespēja saskatīt iespēju izkulties no krīzes." Atklātas jaunas detaļas par uzņēmēja Groskopa nāves apstākļiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Gunvaldis Groskops
Gunvaldis Groskops Foto: Facebook/Gunvaldis Groskops

4. decembrī bojā gāja automašīnu rezerves daļu tirgotāja SIA "Gros auto grupa" īpašnieks Gunvaldis Groskops. Izdevumam "Kas Jauns?" Groskopam tuvu stāvošas personas atklāja uzņēmēja dzīves detaļas un tās sarežģījumus.

 SIA "Gros auto grupa" cilvēki izdevumam uzsver, ka Gunvaldim viņa uzņēmums nozīmēja visu.

"Šo firmu viņš loloja kā savu bērnu.

Mēs jau nezinām, kas patiesībā notika, taču, visticamāk, Gunis nolēma aiziet no dzīves tāpēc, ka vairs nespēja saskatīt iespēju izkulties no krīzes. Šķiet, ka šajā cīņā viņš padevās," 

teic Groskopa senie cīņubiedri autosportā.

"Viņš cerēja, ka izdosies biznesu atgriezt normālās sliedēs, meklēja risinājumu, teica, ka cīnīsies. Bet, redz, diemžēl padevās. Noteikti jau arī Covid-19 radītā krīze pamatīgi iespaidoja. Tādam papildu triecienam viņš netika pāri," izdevumam "Kas Jauns?" atklāja kāds cits Groskopa labs paziņa.

Jau vēstījām, ka 4. decembrī Babītes pagastā ceļa posmā uz Brīvkalniem automašīnā atrasts Groskopa līķis ar šautu brūci. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, tā bijusi pašnāvība.

Policija ir norīkojusi nepieciešamās ekspertīzes un turpina noskaidrot notikušā apstākļus. Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12. nodaļas "Nonāvēšana".

Izmeklēšanas interesēs Valsts policija šobrīd plašāku informāciju nesniedz.

Kā liecina liecina "Firmas.lv" informācija, pērn būtiski pasliktinājās "Gros auto grupas" finanšu situācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019. gadā bija 8,941 miljons eiro, kas bija par 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi sasniedza 2,128 miljonus eiro pretēji peļņai 2018.gadā. "Gros auto grupas" apgrozījums 2018. gadā bija 9,748 miljoni eiro un peļņa - 223 459 eiro.

Vadības ziņojumā bija arī atzīmēts, ka 2020. gadā uzņēmuma finanšu stāvokli būtiski ietekmēja Covid-19 pandēmija, būtiski samazinot "Gros auto grupas" apgrozījumu, bet uzņēmuma izmaksu līmenis nav sarucis tik strauji.

Šogad 14.augustā "Gros auto grupai" tika ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, tomēr 16.oktobrī Rīgas rajona tiesa to izbeidza. Tiesiskās aizsardzības process kompānijai tika izbeigts, jo pasākumu plānu neatbalstīja kreditoru vairākums.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka kompānijai šogad 26.novembrī bija nodokļu parāds Valsts ieņēmumu dienestam 1,67 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmums reģistrēts 1994. gadā, un tā pamatdarbība ir vieglo automobiļu rezerves daļu, motoru eļļu, riepu un piederumu mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. "Gros auto grupas" pamatkapitāls ir 1,399 miljoni eiro.

Groskops uzrādīts kā patiesais labuma guvējs arī mikrosabiedrībā "Gros auto GP", kas pēdējos gados strādājusi ar aptuveni 50 000 eiro apgrozījumu un 19 000 līdz 26 000 eiro zaudējumiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu