Itālijā plāno būvēt debesskrāpi - tenisa kortus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/crassociati

Itāļu arhitekti ir nolēmuši radīt pilnīgi jauna koncepta publisko telpu. Lai neaizņemtu dārgus zemesgabalus, projekta autori ir nolēmuši citu citam virsū sakraut astoņus milzu tenisa kortus.

Mūsdienu arhitektu galvenais uzdevums ir ne tikai pārsteigt sabiedrību ar jauniem un futūriskiem objektiem, bet arī rast optimālus risinājumus pilsētvides organizēšanai, jo īpaši tas attiecas uz sabiedrisko zonu un struktūru izveidi. Itāļu arhitektu grupa “CRA-Carlo Ratti Associati” un “Italo Rota” plāno radīt jaunu konceptu tenisa kortiem. Viņi ir ierosinājuši uzcelt 90 metru augstu debesskrāpi “Playscraper”, kuru veidos astoņi cits uz cita sakrauti tenisa korti. Visi tenisa korti būs veidoti no moduļiem, kurus pēc nepieciešamības varēs salocīt, pārveidot vai pārvietot.

Arhitektu piedāvātais vertikālais kortu izkārtojums ļaus ietaupīt vietu atvēlētajā teritorijā, tajā pašā laikā projektam netiks žēlota kvadratūra – ja tenisa debesskrāpja ideju izdosies īstenot, tā kopējā platība būs 5,5 tūkstoši kvadrātmetri. Lai tenisa kortus varētu sakraut citu uz cita, kortu konstrukcijas būs veidotas no viegla tērauda korpusa. Savukārt, lai padarītu ēkas eksterjeru dinamiskāku un tīkamāku apkārtējiem, kastes šaurākās malas klās caurspīdīgs materiāls. Abas garākās malas eksterjerā būs aprīkotas ar milzīgiem displejiem, uz kuriem varēs pārraidīt digitālo saturu un sporta spēles, nodrošinot visai iespaidīgu izklaidi garāmgājējiem, ziņo arhitektūras portāls “Designboom”.

Pagaidām klients nav sniedzis konkrētus plānus, kad un kur projekts tiks īstenots.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu