Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt"
Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt" Foto: HBO

Viena no visu laiku talantīgākajām amerikāņu aktrisēm Merila Strīpa (Meryl Streep) būs vērojama jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt" ("Let Them All Talk"), kas no 11. decembra būs pieejama LMT Viedtelevīzijas skatītājiem.

Trīs draudzenes dodas kopīgā ceļojumā, lai izklaidētos un dziedētu senus emocionālos pārdzīvojumus. Filmas vieglais, taču ļoti sirsnīgais un patiesais sižets atgādina, cik svarīgi  ir cilvēki, kuriem var uzticēties un kuri būs gatavi atbalstīt ikvienā grūtā brīdī. Vai tad ir kāda problēma, ko atpūta labāko draudzeņu kompānijā nepalīdz atrisināt vai vismaz pārdzīvot?

Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt"
Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt" Foto: HBO

Filmas veidotāji jaunajā komēdiju drāmā saveduši kopā trīs izcilas aktrises – Merilu Strīpu, Kendisu Bergenu (Candice Bergen) un Diāni Viestu (Dianne Wiest). Filma stāsta par slavenu rakstnieci Alisi, kurā kopā ar jaunības draudzenēm dodas izklaides ceļojumā. Dāmām piebiedrojas arī Alises brāļadēls un viņas aģente, kura izmisīgi cenšas noskaidrot, par ko būs Alises nākamā grāmata. Alise izveido savu dienas kārtību, mēģinot veiksmīgi strādāt pie grāmatas, taču vienlaikus viņai jātiek galā gan ar aģentes spiedienu ātrāk to pabeigt, gan ar šķietamajām domstarpībām ar abām labākajām draudzenēm.

Filmas galvenās lomas atveidotāja Merila Strīpa, kura jau sasniegusi 71 gada vecumu, tiek uzskatīta par vienu no visu laiku iemīļotākajām un talantīgākajām amerikāņu aktrisēm.

Dzimusi 1949. gada 22. jūnijā Ņūdžersijā, Strīpa ar aktiermeistarības apgūšanu sāka nodarboties jau vidusskolā. Lai arī sākumā tā viņu nav īpaši aizrāvusi, sniegums augstskolas izrādē “Mis Džūlija” saņēma ļoti plašu atzinību. Viņai piemita talants ļoti ātri iegaumēt tekstus un atveidot visdažādākos akcentus, un Strīpas augstskolas teātra pasniedzējs apgalvo, ka aktiermeistarību Merilai neviens līdz tam mācījis nebija – viņa visu bija apguvusi pati.

Merila Strīpa
Merila Strīpa Foto: Reuters/ScanPix

Aktrise karjeras laikā ir nominēta rekordlielam “Oskara” balvu skaitam – 21, no kurām trīs arī ieguvusi. Viņa nominēta arī 33 “Zelta globusa” balvām, no kurām ieguvusi deviņas.

Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt"
Merila Strīpa jaunā HBO filmā "Ļaujiet viņiem runāt" Foto: HBO

Pati Merila Strīpa izdevumam “Entertainment Weekly” atzina:

“Daudzas no filmas ainām bija diezgan liela improvizācija. Mums tika izskaidrota filmas aina un pateikts, kādu rezultātu tās veidotāji vēlas sasniegt, taču nekādi precīzi norādījumi par darāmo netika doti.”

Strīpa filmas režisora Stīvena Soderberga (Steven Soderbergh) pieeju dēvē par bezbailīgu un atzīst, ka viņam patīk eksperimentēt un riskēt.

Filmas scenārija autore ir Debora Eisenberga (Deborah Eisenberg), kura ir radošās rakstniecības pasniedzēja prestižajā Kolumbijas universitātē. Režisors Stīvens Soderbergs  “Oskara” balvai nominēts deviņas reizes, no kurām septiņas šo balvu arī saņēmis. Viņš ir veidojis arī tādas filmas kā “Maģiskais Maikls” (Magic Mike), “Infekcija” (Contagion), “Satiksme” (Traffic) un citas.

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu