Slavens amerikāņu reperis par Covid-19 gaitu: "Man bija jāiemācās no jauna staigāt un ēst" (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Novembrī 33 gadus vecais R&B mūziķis Džeremaijs (Jeremih) nonāca slimnīcā ar Covid-19 simptomiem un ārstējās intensīvās terapijas nodaļā. Nu viņš atklāti pastāstīja par smago atlabšanas procesu. 

Mūziķis, kurš plašāku popularitāti ieguva 2009. gadā ar dziesmu "Birthday Sex", tika pieslēgts plaušu ventilatoram, kas palīdz viņam elpot. Viņa ģimene nāca klajā ar paziņojumu, ka "tas ir ļoti reti sastopams tik jaunam cilvēkam bez hroniskām kaitēm".

Nu viņš pastāstīja par mēnesi ilgo veseļošanos. 

"Es varu teikt: Cilvēki, tas patiešām ir reāli... Man patiešām pēdējo pusotru mēnesi, kamēr biju slimnīcā, bija ļoti slikti. Pat neatceros, kurā dienā nonācu slimnīcā. Tieši tik slikti man bija," norādīja mūziķis. 

Džeremaijs aprakstīja arī savu slimnīcas pieredzi. Lai gan viņš pats neko daudz neatceras no laika intensīvās terapijas nodaļā, mūziķis atklāja, ka viņa māte pie slimnīcas gultas uzņēmusi fotogrāfijas, lai parādītu, ko viņam nodara infekcija.

"Man kaklā aptuveni pusotru nedēļu bija caurule. Es tiešām biju kā sapnī. Es nemelošu, pamodos apmēram divas reizes un atceros tikai to, ka redzēju baltu gaismu," tā Džeremaijs.

Viņam tika diagnosticēts sistēmiskas iekaisuma reakcijas sindroms, kas esot reta Covid-19 izraisīta komplikācija.  Mūziķim sākuši iekaist visi orgāni, sirds sākusi pukstēt neregulāri  un pasliktinājusies aknu un nieru darbība. 

Kad viņa stāvoklis stabilizējies, viņš tika pārvests uz standarta palātu, kur viņam bija no jauna jāapgūst ikdienišķas pamatfunkcijas.

"Man bija jāiemācās no jauna staigāt, ēst, darīt visas šīs parastās lietas," viņš skaidroja, piebilstot, ka pirms tam nekad agrāk nebija nonācis slimnīcā. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu