VKKF nākamajā gadā plāno piešķirt 42 radošās stipendijas visās mākslas nozarēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Ķīpsalā atklātas izstādes "Skola" un "Latvijas Grāmatu izstāde" (Nauris Puntulis)
Ķīpsalā atklātas izstādes "Skola" un "Latvijas Grāmatu izstāde" (Nauris Puntulis) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izsludinājis konkursu jaunrades atbalstam, un plānots, ka programmā tiks piešķirtas 42 radošās stipendijas visās mākslas nozarēs, informē fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Pieteikumu pieņemšana "Jaunrades veicināšanas stipendiju mērķprogrammas" konkursā notiks līdz 2021. gada 15. janvāra plkst.23.59, savukārt rezultāti būs zināmi pēc 2021. gada 22. janvāra.

Vērdiņa atzīmēja, ka programma ir mērķēta uz profesionāļiem, kas savā iepriekšējā darbībā ir apliecinājuši profesionalitāti un devuši ieguldījumu nozares attīstībā. Jaunrades veicināšanas stipendiju programma 2021. gadā nodrošinās mērķētu finansējumu jaunrades procesam visās nozarēs.

Plānots, ka vizuālās mākslas nozarē tiks piešķirtas 11 stipendijas, literatūras nozarē un mūzikas un dejas mākslas nozarē - katrā pa deviņām stipendijām. Savukārt teātra mākslā paredzētas trīs stipendijas, un pa divām stipendijām filmu mākslas, dizaina un arhitektūras, kultūras mantojuma, tradicionālās kultūras un starpdisciplināro projektu nozarē. Stipendijas apmērs mēnesī būs 800 eiro.

"Šīs programmas, kas ir pašsaprotama Eiropas valstīs, ieviešana bija mana prioritāte, stājoties ministra amatā. Esmu gandarīts, ka programma šogad tiek turpināta jau paplašinātā apjomā - dubultots stipendiju skaits, kā arī paplašināts nozaru tvērums,"

akcentēja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Pirmo reizi, pateicoties Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvai un Kultūras ministrijas atbalstam, konkurss šajā mērķprogrammā organizēts 2020. gadā, kad tika piešķirta 21 stipendija radošam darbam vizuālajā mākslā, literatūrā, mūzikā. Šogad palielināts programmas finansējums un paplašināts nozaru loks, kuru pārstāvji var pieteikties atbalstam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu