Narkotiku, seksa un morālo traumu pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Eiforija"
"Eiforija" Foto: HBO

Lai gan Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ ir aizkavējusies HBO seriāla "Eiforija" ("Euphoria") 2. sezonas pirmizrāde, fanu iepriecināšanai seriāla producenti ir laiduši klajā divu sēriju speciālizlaidumu.

Pirmā sērija ar nosaukumu "Nepatikšanas nav mūžīgas" ("Trouble Don’t Last Always") ir skatāma LMT Viedtelevīzijā. Galvenajā lomā aktrise, dziedātāja un stila ikona Zendaija (Zendaya), kura par šīs lomas atveidošanu ieguva Emmy balvu.

Seriāla speciālizlaiduma reklāmas rullītis.

Seriāls ir drāma par pieaugšanu un vidusskolēniem, kas piedzīvo mīlestību un draudzību narkotiku, seksa un morālo traumu pasaulē, kurā dzīvē būtisko nosaka sociālie mediji. Par divu sēriju speciālizlaiduma tapšanu novembra beigās viena no pirmajām informēja Rū lomas atveidotāja Zendaija.

Rū pēc narkotiku pārdozēšanas ir nācies pavadīt laiku rehabilitācijas centrā. Atgriežoties skolā, viņa cīnās ar depresiju, vientulību un nelaimīgu mīlestību. Pirmās sezonas noslēgumā Rū, kura ir neglābjami iemīlējusies transseksuālī Džūlzā (Hunter Schafer), piedāvā Džūlzai kopā bēgt no dzimtās pilsētas, lai turpinātu dzīvi kopā. Lai gan bēgšana ir Rū ideja, viņa drīz sāk šaubīties par šo soli, apzinoties, ka satrauks māti un māsu un ka šāds pavērsiens var atstāt neatgriezenisku iespaidu uz viņas mentālo veselību. Džūlza cenšas pierunāt Rū viņai pievienoties, bet Rū atsakās. Vilciens, kurā atrodas Džūlza, aiziet, bet Rū atgriežas mājās ar salauztu sirdi.

Zendaija seriālā "Eiforija"
Zendaija seriālā "Eiforija" Foto: HBO/publicitātes

Pirmajā “Eiforijas” speciālizlaiduma sērijā “Nepatikšanas nav mūžīgas”  skatītāji tiek aizvesti Rū sapņu pasaulē, kurā viņa izdzīvo dzīvi kopā ar Džūlzu – abas mājo kopā pilsētā, uz kuru aizbēgušas. Džūlza strādā par dizaineri, arī Rū jūtas laimīga. Pēc mirkļa skatītāji tiek atgriezti realitātē – ir Ziemassvētku vakars, un Rū narkotiku reibumā atrodas savas pilsētas kafejnīcā kopā ar Ali (Colman Domingo), kurš ārstējas no narkotiku atkarības un kuru Rū satika pirmajā “Eiforijas” sezonā.

Visas sērijas garumā viņi runā par atkarību no narkotikām, dzīvi, ģimeni, nāvi, reliģiju, mīlestību un visu, kas ar to saistīts.

Seriāla radītājs ir Sems Levinsons (Sam Levinson), kuram ir raksturīga neona krāsu un piesātinātu gaismu izmantošana savos darbos un straujas, interesantas kameras rakursu maiņas, kas rada virtuālu sajaukumu starp fantāziju un realitāti. “Eiforijā” ir filmējies lielisks aktieru ansamblis, tostarp arī 24 gadus vecā amerikāņu aktrise un dziedātāja Zendaja, kura par Rū lomu šajā seriālā saņēma Emmy balvu kā labākā dramatiskā seriāla aktrise. Tādējādi viņa kļuva par jaunāko aktrisi, kas saņēmusi šo balvu. Seriāls ieguva Emmy balvu arī par labāko oriģinālmūziku.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu