Vai sieviete ir piemērota privātdetektīva darbam? (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Keita Filipsa Miss Skārletas lomā seriālā "Miss Skārleta un Hercogs"
Aktrise Keita Filipsa Miss Skārletas lomā seriālā "Miss Skārleta un Hercogs" Foto: publicitātes

Vai sieviete ir piemērota privātdetektīva darbam? Tieši šāds jautājums caurvija jauno britu/īru detektīvseriālu "Miss Skārleta un Hercogs" ("Miss Scarlet and the Duke").

Seriāls, ko producējis britu maksas kanāls "Alibi" un kas šobrīd skatāms "LMT Viedtelevīzijā", aizved skatītāju uz 19. gadsimta netīrajām un bīstamajām Londonas ielām, kur konservatīvajā Viktorijas laikmeta Anglijā kāda jauna sieviete met izaicinājumu izteikti vīrišķai nodarbei - bīstamu noziegumu atklāšanai. 

Lieki piebilst, ka viņas vēlmi kļūt par sievieti privātdetektīvu katrā sērijā apšauba teju visi uz katra soļa.

Jāatgādina, ka stereotipiski Viktorijas laika  sievietei bija jābūt tikumīgai, kārtīgai, lietpratīgai mājas saimniecības vadītājai un noteicējai, stigrai bērnu audzinātājai, ģimenes komforta nodrošinātājai un laulātā drauga sabiedriskā statusa spogulim. Nevis detektīvei, kas meklē noziedzniekus un pakļauj sevi briesmām... 

Seriāls, kurš pirmizrādi piedzīvoja Covid-19 pandēmijas sākumā, martā, un diemžēl šobrīd ierobežojumu dēļ tā filmēšana apturēta, vēsta par kādu ne pārāk turīgu ģimeni - tēvu Henriju Skārletu (Kevin Doyle), kuram ir privātdetektīva prakse, un meitu Elaizu, mis Skārletu, kura no tēva daudz ko šajā jomā iemācījusies. Diemžēl pēc tēva nāves Elaiza, kuru atveido simpātiskā britu aktrise Keita Filipsa (Kate Phillips), ir tuvu finansiālam bezdibenim, un, lai no tā izvairītos, viņa sākotnēji slepus, bet vēlāk jau arvien drošāk, pārņem tēva darbu, proti, kļūst par pirmo sievieti detektīvi.

Keita Filipsa
Keita Filipsa Foto: publicitātes

Pirmajā sērijā viņas misija ir atrast kādu jaunu sievieti vārdā Klēra Simsa, taču, kad tas izdodas, atklājas jauni pavērsieni sižetā, un talkā nāk sens ģimenes draugs - šarmantais inspektors Viljams Velingtons, ko dēvē par Hercogu. Vēlāk Hercogs kļūst par Elaizas vīriešu kārtas partneri, lai viņas detektīvaģentūra tiktu legalizēta un iegūtu cieņu un uzticību sabiedrības acīs. 

Abi strādā plecu pie pleca un viens no otra mācās - inspektors ieklausās Elaizas detalizētajos novērojumos, savukārt jaunā sieviete gūst pieredzi darbā ar reāliem noziedzniekiem un bīstamām situācijām.

Elaiza un inspektors Viljams Velingtons
Elaiza un inspektors Viljams Velingtons Foto: Publicitātes foto / TV3

Seriāls nav balstīts uz patiesiem notikumiem, abi varoņi ir izdomāti, tiesa, daudzas tēmas, situācijas, īpaši jau dzimumu līdztiesības jautājums 1880. gada Anglijā, ir vēsturiski precīzi atspoguļotas.

Aktrise Keita Filipsa iepriekš pazīstama no lomām seriālos "The Crown" un "Peaky Blinders", savukārt inspektoru atveidojošais aktieris Stjuarts Martins redzēts tādos seriālos kā "Jamestown" un "Medici".

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu