"Demo skapī" šonedēļ - Paula, Dana Indāne-Surkiene un Emīlija Kate Tomsone

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš
Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums.

Paula "Neatbildēts zvans" 

Ar jaunu mūzikas video klajā nāk dziedātāja Paula Dundere jeb vienkārši Paula. Viņas debijas singls "Nemanāmi" tika izdots šovasar, bet jaunā pašas sacerētā dziesma "Neatbildēts zvans" ir dziedātājas trešais singls.  

Dziesma ir Paulas veltījums pagātnes attiecībām. 

"Dzīvē visādi gadās. Katrs cilvēks, kurš ienāk mūsu ikdienā, mums kaut ko māca. Tas var būt kas pozitīvs vai tieši pretēji. Dziesma ir par kādu cilvēku no pagātnes, kas man iemācīja sevi vairāk cienīt, uzticēties sev un doties pretī tam, ko vēlos sasniegt. Varbūt pats process nebija tik patīkams, bet te nu es esmu! Un tā tapa dziesma par šo pieredzi," par dziesmu saka Paula. 

Paula Dundere jeb vienkārši Paula
Paula Dundere jeb vienkārši Paula Foto: publicitātes

Dziesmu ieskaņojis un miksējis reperis Fakts (Jānis Šmēdiņš). Mūzikas video režija ir arīdzan pašas Paulas darbs, operators un montāža - Kristers Kairis, aktieris un asistents - Tomass Ralfs Ābolkalns.

Paula dzied kopš divu gadu vecuma, no piecu gadu vecuma dziedāja radošajā studijā "Pekšņi", pēc tam darbojās vokālajā studijā "Smaidiņi", kuru vada viņas mamma Iluta Dundere. Paula ir piedalījusies daudzos vokālistu konkursos, tai skaitā "X Faktorā".

Video: Paula "Neatbildēts zvans" .

Dana Indāne-Surkiene un Maksims Šenteļevs "Zvani (pasaka)"

Nule klajā nācis pirmais singls "Zvani (pasaka)" no skaņu mākslinieku Danas Indānes-Surkienes un Maksima Šenteļeva jaunākā albuma "Gaidību dziesmas". 

"Rāmi lēnā plūdumā skaņdarbs aiznes gaidāmajam mazulim vēstījumu par ieaijājošām zemes naktīm, mātes sirds siltumu un priekšā stāvošo noslēpumaino satikšanos. Vides skaņas un mātes balss sagatavo bērnu saskarsmei ar jauno pasauli caur mieru, labvēlību un mīlestību, kas nes sevī dziļākās brīvības noslēpumu," tā brīvās balss improvizācijas māksliniece Dana Indāne-Surkiene.

Dana Indāne-Surkiene
Dana Indāne-Surkiene Foto: publicitātes

Albums, kas tapis, māksliniekiem dokumentējot un skaņu pasaulē pārnesot mātes iekšējās pasaules smalko, neredzamo saikni ar gaidāmo bērnu, pie klausītājiem nonāks šā gada pavasarī.

Albumu veido deviņas kompozīcijas - Danas Indānes-Surkienes pirmo gaidību laikā ierakstītās balss improvizācijas, kas nav piesaistītas nevienai valodai, un Maksima Šenteļeva pasaules ceļojumu un meklējumu gaitā tapušie vides skaņu ainavu ieraksti. 

Noklausies skaņdarbu: "Zvani (pasaka)". 

Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš "Aiz devītās paralēles"

Jaunie mūziķi no Cēsīm Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš apvienojušies noskaņu dziesmā "Aiz devītās paralēles". Kopā Emīlija Kate un Pauls Ēriks muzicē jau vairākus gadus, viņuprāt, mūzika ir vislabākais emociju un sajūtu molberts.

"Jaunās dziesmas "Aiz devītās paralēles" iedvesma ir īpaši cilvēki, kuri savu iekšējo gaismu prot nodot citiem un parādīt ceļu tumsā," skaidro mūziķi. "Kaut gan Pauls Ēriks un Emīlija Kate sadarbojas jau vairākus gadus, dziesma ir pirmais kopīgais oriģinālskaņdarbs. Par iemeslu tik ilgai kavēšanai Emīlija min atziņu, ka sevi un savu izpausmi caur mūziku nepieciešams nevis meklēt, bet pašam veidot, jo iesākot procesu, pārējais ir teju vai neizbēgams.

Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš
Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš Foto: publicitātes

Dziesmas ieraksta producents Reinis Kārkliņš (Ierakstu studija "ALeJA").

Video: Emīlija Kate Tomsone un Pauls Ēriks Skujiņš "Aiz devītās paralēles"

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu