Kampaņā aicina jauniešus apgūt būvniecību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Sesto gadu, aicinot skolēnus nākotni saistīt ar kādu no būvniecības profesijām, norisināsies kampaņa "Mācies būvniecību". Par būvniecību skolēniem, studentiem virtuāli un publikācijās stāstīs lielāko un vērienīgāko objektu projektētāji un būvnieki.

Kampaņas mērķis ir radīt priekšstatu par labas prakses piemēriem būvniecības nozarē, popularizēt mācības profesionālās izglītības iestādēs, studiju iespējas augstskolās – RTU un LLU - un koledžās (Rīgas Celtniecības koledžā) un iedvesmot jauniešus darbam būvniecībā.

Kampaņas organizatori ir biedrība „Building Design and Construction Council” (BDCC) ar sadarbības partneriem – Rail Baltica, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Izglītības un zinātnes ministriju, biedrību Zaļās mājas, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas domes Īpašuma departamentu.

« Būvniecība ir pati galvenā no visām nozarēm, jo vispirms ir vajadzīgas ēkas, ceļi, dambji, dzelzceļi un tikai tad var sekot izglītība, kultūra, ārstniecība un citas jomas. Būvniekiem nav viegla ikdiena, bet tā noteikti ir aizraujoša un vērtīga,” atzīst kampaņas organizētājas, biedrības BDCC pārstāves Gunita Jansone un Agrita Lūse.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu