Latvijas Radio kora koncerts "Pareizticīgo Ziemassvētki" pieejams tiešsaistē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Koris
Koris Foto: Valters Pelns

Aizvadītajā sestdienā, 9. janvārī, tiešraidē no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” programmā, kas veltīta pareizticīgo baznīcas Ziemassvētkiem, klausītājiem tika piedāvāta iespēja piedzīvot iespaidīgos un pārlaicīgos krievu sakrālās mūzikas skaņdarbus. Latvijas Radio kora, diriģenta Sigvarda Kļavas un tēva Vasīlija atskaņotā programma “Pareizticīgo Ziemassvētki” vēl nedēļu skatāma koncertzāles "Youtube" profilā.

Koncerta tiešraidei “Lielā dzintara” sociālo tīklu profilos kopskaitā bija pieslēgušies aptuveni 3000 skatītāju no Latvijas, Lielbritānijas, Vācijas, Lietuvas, Kanādas, Krievijas, Amerikas Savienotajām valstīm, Norvēģijas, Francijas un Armēnijas. Latvijas Reģionu televīzijas kanālā ReTV koncerts sasniedzis 22 tūkstošus lielu skatītāju auditoriju.

Koncertprogramma veidota kā trīssavienība no trīs dižu komponistu - Sergeja Rahmaņinova, Georgija Sviridova un Aleksandra Grečaņinova skaņdarbiem, ko papildināja tēva Vasīlija krievu vecticībnieku senie baznīcas dziedājumi.

Foto: Latvijas Radio kora koncerts "Pareizticīgo Ziemassvētki".

Programmu papildināja režisora un videomākslinieka Roberta Rubīna veidots video darbs, kura radīšanā mākslinieks izmantojis Bizantijas laika ikonas. Video darbs tapis pēc ekspedīcijas uz pareizticīgo baznīcai piederošo Ajonoru jeb Atonas pussalu Grieķijā, kur atrodas vairāk nekā 20 klosteri un dzīvo aptuveni 2000 mūku.

Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas krievu sakrālās mūzikas atskaņojumi allaž aizkustinājuši klausītāju sirdis gan Latvijā, gan pasaulē, izpelnoties slavinošas atsauksmes no tādiem prestižiem izdevumiem kā ’’Gramophone’’, ’’The Guardian’’ un citiem.

Noskaties koncertu! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu