Tuvojas lielais animācijas notikums. "Ērviga un Ragana"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Earwig and the Witch" ("Ērviga un Ragana")
"Earwig and the Witch" ("Ērviga un Ragana") Foto: HBO

Jau ziņojām, ka leģendārā japāņu animācijas filmu studija "Ghibli" noslēgusi pirmo satura straumēšanas līgumu ar ASV kompāniju "HBO". Viens no pirmajiem sadarbības augļiem video straumēšanas vietnē "HBO Max" nonāks jau 5. februārī.

Atgādinām, ka "HBO Max" savu darbību sāks 2020. gada pavasarī, stājoties pretī tādiem straumēšanas servisiem kā "Netflix" un "Amazon Prime Video". "HBO" saturs pieejams "LMT Viedtelevīzijā".

"HBO Max" šogad plāno dinamiski piesaistīt skatītāju uzmanību ar neierastu stratēģiju, proti, jaunās filmas gandrīz vienlaicīgi izlaist gan ierobežotajā kinoteātru tīklā, gan straumēšanas servisā. Līdzīgs liktenis sagaida arī jauno japāņu animācijas studijas "Ghibli" filmu "Ērviga un Ragana" (Earwig and the Witch), kas, lai arī jau pirms mēneša izrādīta Japānā, starptautiski uz lielā ekrāna iznāks 3. februārī, bet pie straumēšanas servisa abonentiem - 5. datumā.

Par to savā tviterkontā ziņo studijas "Ghibli" sadarbības partneris ASV "GKids", pieminot, ka filmas tituldziesmas angļu versiju ieskaņojusi "Grammy" balvas laureāte - amerikāņu kantri dziedātāja Keisija Masgreivsa (Kacey Musgraves).

Filma balstīta uz britu rakstnieces Diānas Vinnes Džonsas (Diana Wynne Jones) grāmatas "Ērviga un Ragana" ("Earwig and the Witch", 2011. gads) motīviem. 2004. gadā jau ekranizēts viņas darbs "Howl’s Moving Castle", ko paveica izcilais režisors Hajao Mijazaki (Hayao Miyazaki), kurš radījis arī tādas klasiskas "Ghibli" filmas kā "My Neighbor Totoro" (1988), "Kiki’s Delivery Service" (1995), "Princess Mononoke" (1995), "Ponyo" (2007) u.c.

Jaunās animētās filmas režisors ir Mijazaki dēls Goro Mijazaki.

Filmas centrā, kur darbība norisinās 1990. gadu Anglijā, ir desmit gadus veca bārene Ērviga, kura uzaugusi, nezinot, ka ir Raganas meita. No bāreņu nama viņu adoptē dīvains pāris. 

Animācijas filma varētu iesaistīties arī cīņā par "Oskara" balvu.

Filmas reklāmas rullītis.

Atgādinām, ka 2013. gadā Mijazaki paziņoja, ka nolēmis pamest kino. Tiesa, šā 2020. gada sākumā izskanēja baumas, ka 80 gadus vecais meistars tomēr vēlas radīt vēl vienu pilnmetrāžas filmu.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu