87 gadu vecumā miris Lerijs Kings

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Russia Today

Losandželosas medicīnas centrā "Cedar Sinai" sestdien 87 gadu vecumā miris leģendārais televīzijas raidījumu vadītājs Lerijs Kings.

Par slavenības nāvi sociālajos tīklos paziņojis "Ora Media". Pirms neilga laika kļuva zināms, ka Lerijs Kings ir saslimis ar koronavīrusu.

Žurnālista nāves iemesls pagaidām nav apstirpināts, bet zināms, ka decembrī pēc inficēšanās ar Covid-19 Kings tika ievietots slimnīcā Losandželosā, kur pavadīja vairāk nekā nedēļu.

Pēdējos gados Kings smagi slimoja, viņš cieta gan no cukura diabēta, gan plaušu vēža un angīnas, kā arī pārcieta vairākas sirdslēkmes.

Kinga karjera stiepās vairāk nekā sešu gadu desmitu garumā. Viņš kļuva slavens pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ar savu radio programmu "The Larry King Show", kuru viņš vadīja "Mutual Broadcasting System" tīklā. Pēc tās Kings uzsāka savu televīzijas karjeru, vadot pats savu šovu "Larry King Live" telekanālā CNN, kurā intervēja gan pasaules valstu līderus, politiķus, slavenības un sporta zvaigznes, gan arī ierindas pilsoņus un pat plaši pazīstamus konspirāciju teoriju izplatītājus.

Bikšturus valkājošais Kings kļuva par ikonisku tēlu žurnālistikas vēsturē. Savas karjeras laikā Kings vadīja apmēram 50 tūkstošus tiešraides interviju. Viņš intervējis tādas personības kā tibetiešu garīgais līderis Dalailama, pēdējais PSRS vadītājs Mihails Gorbačovs, ASV prezidents Baraks Obama, "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss, dziedātāja Lēdija Gaga un aktrise Elizabete Teilore.

Kings lielījies, ka nekad negatavojas intervijām. Viņa draudzīgais stils ļāva studijas viesiem atbrīvoties un viegli iekarot skatītāju sirdis.

"Es neizliekos, ka visu zinu," Kings sacīja intervijā AP 1995.gadā. "Es nejautāju par Ženēvu vai Kubu, es drīzāk pavaicāju: "prezidenta kungs, kas jums visvairāk nepatīk šajā darbā?" vai "kas ir bijusi jūsu lielākā pieļautā kļūda?" Tas ir fascinējoši."

1985.gadā Kings vadīja Tuvo Austrumu miera samitu starp Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas līderi Jasiru Arafatu, Jordānijas karali Huseinu un Izraēlas premjerministru Ichaku Rabinu.

Savas karjeras laikā Lerijs Kings ir intervējis aptuveni 40 000 politiķu, sportistu un izklaides industrijas zvaigžņu.

Vēl pagājušā gada augustā mūžībā bija devušās arī divas viņa atvases. Kings sociālajos tīklos publiskoja ierakstu, kurā apstiprina, ka miris viņa dēls Endijs Kings (65) un meita Čaija Kinga (51).

Viņš bija septiņas reizes precējies, un viņam bija pieci bērni.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu