"Tīģeris" - filma, kas atklāj golfa leģendas Taigera Vuda patieso seju (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: HBO publicitātes

Dokumentālā filma "Tīģeris" ("Tiger") divās daļās atklāj fascinējošu sporta ikonas Taigera Vuda (Tiger Woods) portretu un viņa ceļu uz karjeras virsotnēm, kritumu un episko atgriešanos virsotnēs. 

Filmā, kura ir skatāma "LMT Viedtelevīzijā", iekļauti iepriekš nepublicēti mājas video no sportista bērnības, kā arī intervijas ar Vuda tuvākajiem cilvēkiem dažādos viņa dzīves periodos, atklājot viņa personības slēptākās šķautnes un sarežģīto ceļu uz sasniegumiem.

"Tīģeris"
"Tīģeris" Foto: HBO publicitātes

Taigers Vuds, īstajā vārdā Eldriks Tonts Vuds (Eldrick Tont Woods), dzimis 1975. gada 30. decembrī un tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem golferiem. Viņa tēvs Erls Vuds (Earl Woods) bija atvaļināts Vjetnamas kara veterāns, kurš spēlēja golfu amatieru līmenī un iepazīstināja ar šo sporta veidu arī mazo Taigeru. Kā vēlāk atzina Erls, viņa golfa karjeras beigu sākums bija brīdī, kad vienpadsmit gadus vecais Taigers viņu uzvarēja. No tās reizes tēvam golfa spēlē nekad vairs neizdevās uzvarēt dēlu. Taigers Vuds savas golfa prasmes veiksmīgi turpināja attīstīt skolas laikā, 20 gadu vecumā sasniedzot profesionāla golfa spēlētāja statusu un jau pēc gada kļūstot par visu laiku jaunāko The Masters turnīra uzvarētāju. 1999. gada sezonu golferis noslēdza ar astoņām uzvarām, un kopš tā brīža viņa karjera strauji virzījās augšup.

"Tīģeris"
"Tīģeris" Foto: HBO publicitātes

HBO dokumentālajā filmā "Tīģeris" skatītāji iepazīst ļoti personīgu stāstu par brīnumbērnu, kura aizraušanās un uzticība golfa spēlei uzcēla viņu karjeras virsotnēs un atnesa galvu reibinošu slavu. Tomēr, cīnoties ar iekšējiem dēmoniem ārpus golfa laukuma, Taigers Vuds nonāca zemākajā savas dzīves punktā: seksa skandāli, šķiršanās no sievas, muguras trauma un tai sekojošās operācijas, kā arī arests par auto vadīšanu narkotiku reibumā 2017. gadā, kas ir fiksēts policijas kameru video un iekļauts filmā, noveda pie izcilā sportista karjeras strauja norieta.

Neskatoties uz sarežģīto dzīves posmu un to, ka prognozes liecināja, ka bez sāpēm golferis vairs nespēs pat staigāt, Vuds spēja atgriezties golfa virsotnēs, kas vainagojās ar viņa uzvaru 2019. gada The Masters turnīrā.

Dokumentālajā filmā iekļauti iepriekš nepublicēti kadri un intervijas ar cilvēkiem, kuri Taigeru Vudu pazīst vislabāk. Atmiņās dalās golfa leģenda Sers Niks Faldo (Sir Nick Faldo), Vuda bijušais “kedijs” un tuvs draugs Stīvs Viljams (Steve Williams), tēva draugs, biogrāfs Pīts Makdaniels (Pete McDaniel), kā arī sieviete, attiecības ar kuru mainīja Vuda dzīvi uz visiem laikiem – mīļākā Reičela Učitela (Rachel Uchitel), kura ir pārtraukusi klusēšanu un filmā atklāj savu stāstu par pieredzēto kopā ar Taigeru Vudu. Vienlaikus viens no aizraujošākajiem ir izcilā golfera pirmās mīlestības Dinas Parras (Dina Parr) atmiņu stāstījums, kura draudzējās ar Taigeru Vudu vidusskolas laikā. Bijusī draudzene apraksta viņa sarežģītās attiecības ar tēvu un atklāj, kā, vecāku ietekmēts, Vuds izbeidza viņu attiecības.

"Tīģeris"
"Tīģeris" Foto: HBO publicitātes

Arī leģendārā sportista bērnudārza audzinātāja atceras, kā tika atraidīta, kad piedāvāja Vuda tēvam ļaut dēlam paralēli golfam nodarboties arī ar citu sporta veidu, tādējādi apliecinot, ka tieši tēvs bija tas, kurš nepieļāva nekādas atkāpes no iecerētā un izlēma dēla turpmāko dzīves ceļu. Katra no šīm intervijām izgaismo izcilo golferi dažādos veidos, iezīmējot Vudu kā personību, kura ir nepārtrauktā cīņā starp slavas un tās spiediena radīto trauksmi un paša nebeidzamajām ambīcijām.

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu